• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Tüfenkci: "Çukur Siyaseti Yapanlar Milletin Vicdanında O Çukurlara Gömülecekler"

Bakan Tüfenkci: "Çukur Siyaseti Yapanlar Milletin Vicdanında O Çukurlara Gömülecekler"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin istikrarı ve huzuru yakalamaya çalışırken, birilerinin huzura ve kardeşliğe inat bu köprüleri...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin istikrarı ve huzuru yakalamaya çalışırken, birilerinin huzura ve kardeşliğe inat bu köprüleri yıkmak istediğini, çukurlar kazıp, çukurlar oluşturarak bu çukurlar üzerinden siyaset geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mersin İmam Hatipler Platformu tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. İmam hatiplerin kalitesini, niteliğini ve niceliğini artırmanın çok önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, insanın kalitesinin her zaman fiziki kaliteden önde geldiğini ifade ederek, "Biz bu anlamıyla orada görev yapacak öğretmenlerimizin özel olarak buraları, buradaki çocuklarımızı sahiplenmesi gerekir. Okul müdürlerimizin artık normal 657 dışında bir anlayışla bu okulları sahiplenmesi gerekir. Geçmişte imam hatipler nasıl belli oranda büyüdüyse, inanın milletin duasıyla beraber burada görev yapan fedakar öğretmenlerimizin ve okul müdürlerimizin büyük gayretleri var. Yine aynı anlayış içerisinde orada görev alacak arkadaşlarımızın özel bir ilgisi, sevgisi ve sempatisi olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin istikrarı ve huzuru yakalamaya çalışırken birilerinin huzura ve kardeşliğe inat bu köprüleri yıkmak istediğini, çukurlar kazıp, çukurlar oluşturarak, bu çukurlar üzerinden siyaset geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Belki de en gerekli olan hususlarda birisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da imam hatiplerin sayısını ve niteliğini artırmamız lazım. Daha dün Diyarbakır Çınar'a gittik. Çınar'da daha 1 yaşındaki İrem bebeği katledenler, oradaki istirahat halindeki polislerimizi ve eşlerini katledenler, oranın mazlum halkına getirip o bombayı koyarken, o yörede yaşayan bir sürü vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olanlar, bu kardeşliği, barışı ve huzuru parçalamakla, oraya bir çukur açmakla neyi hedefliyorlar? Biz imam hatiplerde kardeşliği oluşturmaya çalışırken, bu imam hatiplerde yetişen insanlar bu ülkeye faydalı olsun, insanlığa faydalı olsun derken, o bombaları yerleştirenler, o bomba yüklü araçları mazlum insanların yaşadıkları yerleşim alanlarına koyanlar acaba neyin peşindeler? Tabi terör örgütüsünüz, oradaki insanlara zulüm etmek size zevk veriyor veya kendinizin birileri tarafından kullanılması hoşunuza gidiyor ama insanın, bebeğin, kadının, hastanelerin veya okulların bombalatılması hangi gerekçelerle izah edilebilir" diye konuştu.

Hükümet olarak "bir okul daha fazla yapalım, bir kişiyi daha sokaktan kurtarıp eğitime devam ettirelim" derken, birilerinin okulların açılmasını, oradaki Kürt çocuklarının eğitim almasını engellediğini belirten Tüfenkci, "Ondan sonra da "Biz barış, demokrasi ve kardeşlik için bunu yaptık" diyorlar. Onu diyorlar ama yaptıkları ortada. Bugüne kadar yalan üzerinden siyaset yapanlar dün olduğu gibi bugün de inşallah bu açmış oldukları çukurlarda, milletin vicdanında o çukurlara gömülecekler" ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci: "Çukur Siyaseti Yapanlar Milletin Vicdanında O Çukurlara Gömülecekler"

Bakan Tüfenkci: "Çukur Siyaseti Yapanlar Milletin Vicdanında O Çukurlara Gömülecekler"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim