• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Işık: “Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretilmeli”

Bakan Işık: “Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretilmeli”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, önümüzdeki hafta yeni bir Ar-Ge reform paketini komisyona sunacaklarını belirterek, "Niteliği artırma yönünde...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, önümüzdeki hafta yeni bir Ar-Ge reform paketini komisyona sunacaklarını belirterek, "Niteliği artırma yönünde daha fazla gayret göstereceğiz. Türkiye'deki insanlar oldukça yetenekli ancak eksiğimiz takım oyununu iyi oynayamıyoruz. Takım oyununu iyi oynadığımız takdirde Türkiye'yi tutabilene aşk olsun" dedi.

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Çok Amaçlı Teknopark'ın Buca Tınaztepe'deki ikinci binası Beta, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Fikri Işık, DEPARK binasının sıradan bir bina olmadığını belirterek, İzmir'de açılan birçok binadan içinde yapılan işler bakımından değer anlamında farkı bulunduğunu söyledi.

"KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÜRETİLMELİ"

Dünyanın artık Ar-Ge ve inovasyon etrafında döndüğünü dile getiren Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye 13 yılda önemli başarılar elde etti. Türkiye'nin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var. Bu atılım ve sıçramanın yapılabilmesi için tek ön şart; Ar-Ge ve inovasyon. Artık Türkiye güçlü olduğu alanlarda katma değeri yüksek ürün üretmek durumunda diğer yandan da yeni teknoloji alanlarında "bende varım" demek zorunda. Dünyada teknolojiyi satın alan, ithal eden değil üreten ülke olmak zorunda. Bu hepimizin ortak görüşüdür. Ama bu yol meşakkatli bir yol sabır istiyor. İşte bu yola çıkan insanları yalnız bırakmamayı ve desteklemeyi hükümet olarak en önemli görev olarak görüyoruz."

AR-GE REFORM PAKETİ

AK Parti hükümeti olarak teknoloji alanında da bir çok hizmet yaptıklarını anlatan Işık, sözlerine şöyle devam etti: "2002 yılında 2 teknopark vardı bugün 48 tane. Toplam 35 bin kişi çalışıyor. İki milyar dolar üzerinde ihracatımız var. Ama yetmiyor daha iyisini yapmak zorundayız. Önümüzdeki hafta bir Ar-Ge reform paketini hazırlıyoruz. Teknoloji geliştirme bölgelerini ihtisas noktasına getireceğiz. Bilişim Vadisini hayata geçiriyoruz, inşaatı devam ediyor. Artık endüstri dört sıfıra koşuyor. Artık makinelerin birbiriyle konuştuğu çağa giriyoruz. Artık fabrikada bir operatörün çalıştığı diğer işlerin kendiliğinden olduğu bir yöne gidiyoruz. İşte böyle bir çağda Türkiye teknolojiyi üreten bir ülke mi olacak yoksa teknolojiyi satın alan bir ülke mi olacak?"

"TAKIM OYUNUNU İYİ OYNAYAMIYORUZ"

Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin gelişmesi için hükümet olarak önemli icraatlarda bulunduklarını vurgulayan Işık, şunları söyledi:

"Şu an Türkiye'de Ar-Ge ve inovasyon ekosistemin gelişmesi için hükümet olarak icraata dönüştürüyoruz. Niteliği artırma yönünde daha fazla gayret göstereceğiz. Türkiye'deki insanlar oldukça yaratıcı. Ancak eksiğimiz takım oyununu iyi oynayamıyoruz. Takım oyununu iyi oynadığımız takdirde Türkiye'yi tutabilene aşk olsun."

15 BİN METREKARELİK ALANDA HİZMET

Üniversitenin teknoloji geliştirme bölgesi olan DEPARK, bugüne dek Nar kompleksi, Zeytin ve Alfa binalarında 100 firmanın Ar-Ge projelerine ev sahipliği yaptı. DEPARK, Beta binasının açılışıyla ulaşacağı 15 bin metrekarelik alanda hizmetlerine devam edecek. Teknoparkta girişimcilere ücretsiz bilgi desteği sağlanacak. Burada çalışma yapacak işletmeler vergi avantajından yararlanacak. Düşük kira ücreti uygulanacak. Bu işletmeler Ar-Ge kümelendirmelerin de yer alma fırsatı bulacak ve Ar-Ge işbirliklerini artıracak.

Bakan Işık: “Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretilmeli”

Bakan Işık: “Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretilmeli”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim