• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması:Meşru müdafaa hakkımızı kullanırız

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması:Meşru müdafaa hakkımızı kullanırız
Milî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye Ordusu'nun İdlib'de yürüttüğü operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Akar, "İdlib’de personelimize zarar gelirse meşru müdafaa hakkımızı kullanırız" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir üst rütbeye terfi eden personelin rütbe işaretleri dün Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen törenle verildi.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün yanı sıra Bakan Yardımcılarının da katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törendeki konuşmasında bölgesel konulara değinen Akar, tayin ve terfilerin de askeri personel açısından önemli olduğunu belirtti. Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girdiğini anımsatan Bakan Akar, “Terfiler ve tayinler bu şekilde gerçekleşti. Birtakım yorumlar ve değerlendirmelerin bu temelde olması gerekir. Bunun dışındakiler gerçeği yansıtmıyor.” diye konuştu.

Rütbe arttıkça görev ve sorumlulukların da arttığına dikkati çeken Akar, personelin görevlerini yaparken bir önceki günden daha fazla çalışmalarının gerektiğini vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugüne kadar karada, denizde ve havada vatanının ve milletinin güvenliği ve huzuru için elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini belirten Bakan Akar, “Bu asil milletin egemenliği, bağımsızlığı ve güvenliği için yapılması gereken neyse yapacağız.” ifadesini kullandı.

FETÖ’nün hain darbe girişiminde Türkiye’nin, TSK’nın zarar gördüğünü dile getiren Akar, “Bu hainler içimizden temizlendikçe TSK güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Bunun en somut göstergesi bir tarafta artan operasyonlar diğer tarafta da tatbikatlar. TSK geçmişten çok daha fazla operasyon, çok daha geniş kapsamlı tatbikatlar yapıyor, yapmaya devam edecek.” dedi. Hain darbe girişiminden bu yana TSK’dan 17 bin 498 kişinin ihraç edildiğini vurgulayan Akar, “Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir.” ifadelerini kullandı.

“TSK’nın pençesi teröristlerin ensesinde”

Terörle mücadele harekatlarında en büyük fedakarlığın şehitler ve gaziler tarafından gösterildiğini bildiren Akar, şehitleri rahmet, gazileri minnetle yad etti.

Akar, TSK’nın operasyonlarıyla şehit ve gazilerinin kanlarını, onların yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadığını belirterek, “Bu yapılan çalışmalar sayesinde bayrağımız dalgalanmaya, 82 milyon milletimiz kutsal vatan topraklarında rahat ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.” dedi.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan tempo ve kararlılıkta devam edeceğini yineleyen Bakan Akar, şunları söyledi:

“İnşallah asil milletimizi, 82 milyon vatandaşımızı bu terör belasından kurtaracağız. Teröristlerin teslim olmaktan ve bu işten vazgeçmekten başka çareleri yok. Son yapılan operasyonlar bunu açıkça ortaya koydu. Mehmetçik, komandolarımız özellikle Pençe harekatlarıyla teröristlerin bütün inlerine girdi, girmeye devam ediyor. Bütün inlerini teröristlerin başlarına yıktı, yıkmaya devam ediyor. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da buna devam edilecek. TSK’nın pençesi bu teröristlerin ensesinde, bu bitmeyecek. Pençe-1’de 64, Pençe-2’de 16 ve Pençe-3’te şimdiye kadar 22 olmak üzere yılbaşından bu yana Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi.”

“TSK’nın gözlem noktalarına saldırı” iddiaları

İdlib’de Rusya’nın da desteğini alan rejimin havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarla çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları katletmeye devam ettiğini ifade eden Akar, bunların durdurulması için Türkiye Cumhuriyeti devleti ve TSK’nın üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini söyledi.

ü.jpg

lş-002.jpg

lşi̇.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim