• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C

Bahçeli'nin Öcalan ile ilgili talimatını AKP jet hızıyla yerine getirdi

Bahçeli'nin Öcalan ile ilgili talimatını AKP jet hızıyla yerine getirdi
Abdullah Öcalan'a avukatlarıyla görüşme yasağına ilişkin kararların kaldırıldığını ve görüşme imkanı getirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesini kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

AA’nın geçtiği bilgiye göre, bakan Gül, Öcalan’la ilgili “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.

Basın mensuplarına konuşan Gül, şunları söyledi: “İstanbul, Diyarbakır, Silivri, Urfa’ya gidildi. Yine birçok cezaevine, İmralı’ya da gidildi. Orayı da ziyaret ettiler. Dolayısıyla; tüm cezaevlerinde, ilgili şahıs, tutuklu, mahkumlarla görüşmeler sağlandı. Bunlarla ilgili genel itibariyle daha önceki ziyaretlerde olumlu gelişmeler olduğunu ifade ettiler. Biz, işkence, kötü muameleye sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkmış; özgürlükçü, demokrasiyi geliştiren bir anlayışla yola devam edeceğiz. Dolayısıyla bu konudaki eleştiri ya da önerileri dikkatle takip edeceğiz. Görüşme, İmralı ziyareti oldu.”

Öte yandan Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin 7 Mayıs Salı günü İmralı Cezaevi’ni denetlediği öğrenildi.

ÖCALAN’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, Öcalan’ın avukatlarından Asrın Hukuk Bürosu üyesi avukat İbrahim Bilmez, açıklama yaptı. Bilmez, “Bugüne kadar yaptığımız başvurulara ne olumlu, ne de olumsuz yanıt verilmedi. Ama müvekkilimizle görüşme taleplerine yanıt verilmediği için bugüne kadar taleplerimiz zimmi olarak reddedilmiş oldu” dedi. 

BAHÇELİ, "BANA SORARSANIZ AVUKATIYLA GÖRÜŞSÜN" DEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi ile ilgili, “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün”demişti.

Avukatlarıyla en son 27 Temmuz 2011’de görüşen Öcalan için o tarihten sonra “avukatlarıyla görüşme yasağı” getirilmişti. 

Öcalan 2 Mayıs’ta Adalet Bakanlığının özel izniyle 8 yılın ardından avukatlarıyla görüşmüştü.

Bugün Adalet Bakanlığı bu yasağı tamamen kaldırıldı. Yani Öcalan artık istediği zaman avukatlarıyla görüşebilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim