• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bahçeli’den CHP ve İYİ Parti’ye çağrı: Gelin sürece destek olun

Bahçeli’den CHP ve İYİ Parti’ye çağrı: Gelin sürece destek olun
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve İYİ Partiye seslenerek "gelin yeni anaysa sürecine destek verin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması gerektiğine vurgu yapan Bahçeli.  “TBMM, Türk milletin temsil ve irade kurumudur. Milli birlik ve kardeşliğin ana karargahı burasıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclisimizde yeri olamaz. Demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz. Eşkıyanın değil milletin hükmü geçerlidir” dedi.

CHP ve İYİ PARTİYE ÇAĞRI

Bahçeli yeni anaysa süreciyle ilgili de konuşan Bahçeli CHP ve İYİ Parti’ye seslenerek sürece destek vermeye çağırdı. “CHP’ye sesleniyorum: gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum gelin bu onura siz de dahil olun. Darbe anayasasında aziz milletimizi kurtaralım” diyen Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Türkiye’nin geniş katılımlı bir anayasaya ihtiyacı var. Tefarruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arsında çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü bir anayasayla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir.

* Yeni anayasa hedefi aynı zamanda Türk Milletinin hedefidir. Bu hedeften kaçanları Millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek. Gelecek nesiller hiç affetmeyecektir. Bunu günlük siyasi çekişmelerin dışında tutmalıyız.

* Herkes ittifakla darbe anayasasının rahatsızlığını dile getirmektedir. O nedenle bazı siyasi zihniyetlerin sudan sebeplerle oyun bozanlık yapmaları tutarsızlık ve samimiyetsizlik değil de, nedir.

* Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine eften müften mazaretlerle karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse biliniz ki işbirlikçiliktir.

* Milliyetçi Hareket Paritisi yeni anayasa vizyonunun kavramış ve çalışmaya koyulmuştur. CHP’ye sesleniyorum: gelin bu sürece siz de destek verin. İP’e sesleniyorum gelin bu onura siz de dahil olun. Darbe anayasasında aziz milletimizi kurtaralım.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI FELAKETTİR

* Türkiye bugün dört bir taraftan sıkıştırılmak, çembere alınmak istenmektedir. ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermekten vazgeçip İngiltere’nin devreye girmesi bölgenin her türlü ihtimale açık olduğu görülmektedir.

* Ukrayna ile Rusya arasında çıkacak olası savaş kuşkusuz felakettir. Akdeniz’de Yunanistan çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır.

“YUNAN BAKAN TÜRK PENÇESİNİ YEMİŞTİR”

* Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın sergilediği ifadeleri Türkiye’ye kriz çıkarmak üzere özel olarak gönderildiğini ortaya çıkarmaktır. Sayın Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı sunuyorum. Yunan Bakan sert kayaya çarpmış, Türk pençesini yemiştir.

* Yunanistan’ın maşalığa soyunması, ucuz bir oyundur. Akdeniz’in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan’dır. Güvenceye alınan 12 adayı silahla ve askerle dolduran Yunanistan hem suçlu hem de korkaktır.

* Batı Trakya’daki soydaşlarımız asla yalnız değildir. Görüldüğü kadarıyla Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim