• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Ayvalık’ta düzenlenen Rüzgar Sörfü Slalom Ligi 1. etabı sona erdi

Ayvalık’ta düzenlenen Rüzgar Sörfü Slalom Ligi 1. etabı sona erdi
Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ayvalık Belediyesi'nin iş birliğinde düzenlenen Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye...

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ayvalık Belediyesi'nin iş birliğinde düzenlenen Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışının 1'nci etabı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tamamlandı.

Ayvalık Belediyesi tarafından Çamlık sahil şeridinde, sporcular ve Ayvalık'ta yaşayan vatandaşların yarışları izlemesi için özel bir parkurun oluşturuldu alanda gerçekleşen şampiyonada; U15 Junior Kız- Erkek (2004 yılı ve sonra doğanlar), U17 Kız-Erkek (2002 yılı ve sonra doğanlar) U 20 Kız-Erkek (1999 yılı ve sonra doğanlar) Kadın- Erkek (2000 yılı ve önce doğanlar) Master (1982 yılı ve önce doğanlar) kategorilerinde yapılan yarışmaya, Ünlü sörfçü Çağla Kubat Diaz eşi Jimmy Scot Diaz ile birlikte katılırken, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü sporcusu Buğra Mehmet Kandiş te yarışlarda Ayvalık'ı temsil etti.

Master dalında Özfer Uralp birinci oldu

Şampiyonada, Master dalında birinciliği Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü sporcularından Özfer Uralp elde ederken, ikinciliği Ege Açıkdeniz Yat Kulübü sporcusu Ali Sinan Gerzile, üçüncülüğü de Göztepe Spor Kulübü sporcusu Tayfun Önür kazandı.

Şampiyonanın U15 Junior Erkek-U17 Erkek kategorisinde; Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu Sarp Önkahraman birinci, Çeşmealtı Rüzgarsörfü Kulübü sporcusu Berk Özcan ikinci, yine Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu Recep Olcay Yurtseven de üçüncü oldu.

Yarışmaların U15 kategorisinde; Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcularından Berke Özay'ın birinci, Yeni Foça Windsurf Yelken Spor Kulübü'nden Ulaş Levent ikinci, yine aynı takımdan Ege Berk Volkan da üçüncü oldu.

Şampiyonanın; U15 Junior Kız-U17 Kız kategorisinde; Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu İpek Kaçan birinci, aynı kulüpten Aylin Özay ikinci olurken şampiyonaya ferdi olarak katılan Asya Anastasya Varıcıoğlu da üçüncülüğü elde etti. Yarışmaların U15 Junior etabında Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcuları Aylin Özay birinci, Elif Ercan ikici ve Lara Mey Yalçın da üçüncü oldu.

Şampiyonanın U20 Kız-Kadın kategorisinde Göztepe Spor Kulübü sporcularından Fulya Ünlü birinci, Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü'nün Başkanı ünlü sörfçü Çağla Kubat Diaz ikinci, Mimar Sinan Rüzgar Spor Kulübü sporcusu Nimet Tülümen de üçüncü oldu. U20 Kız kategorisinde Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcuları; Nazlı Deniz Ürenli birinci, Ela Dönmez ikinci olurken bu branşta Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Sporcusu Ayşe Su Aygüven de üçüncülüğü elde etti. Ayvalık'ta düzenlenen şampiyonanın U20 Erkek etabında; Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü sporcusu Luis Ferdinand Önder Göktepe birinci olurken, Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu Ali Maga ikinci ve Yeni Foça Windsurf Yelken Spor Kulübü sporcusu Kutay Levent de üçüncü oldu.

Şampiyonanın U20 Erkek etabında Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu ve Çağla Kubat'ın eşi Jimmy Scot Diaz birinci, aynı kulüpten Orkan Yıldırım ikinci ve Göztepe Spor Kulübü sporcularından İsa Pamir Saçkan üçüncülüğü elde etti.

Ayvalık Belediye Başkanlığı Özel yarışını Jimmy Scot Diaz kazandı

Türkiye Yelken Federasyonu-Deniz Ticaret Odası Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Ligi'ni programı kapsamında organize edilen Ayvalık Belediye Başkanlığı Özel Yarışında ise; birinciliği Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü kurucularından ve Çağla Kubat'ın eşi Jimmy Scot Diaz elde ederken; Göztepe Spor Kulübü sporcularından Ertuğrul İçingir ikinci, Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü sporcusu Luis Ferdinand Önder Göktepe de üçüncülüğü kazandı.

Ünlü sörfçü Çağla Kubat'ın yanı sıra 79 sporcunun katıldığı şampiyonanın final yarışmalarının ardından düzenlenen ödül töreninde; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Suakar, TYF temsilcisi ve Ayvalık Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül, Deniz Ticaret Odası Temsilcisi Ayvalıklı turizmci Alp Sezek, Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Yasemin Gençer, DTO İzmir Temsilcisi Utku Birkan, şampiyonanın Başhakemi Eşref Uzun ve tertip komitesi üyeleri verdi.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 80 sörfçünün şampiyona süresince Ayvalık'a renk kattığını vurgulayarak, "İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonları Ayvalık'ımızda düzenleriz. Ayvalık; Türkiye'nin en güzel rüzgarlarını alan, çok çeşitli koyları olan bir yer. İnşallah minik oğlum Ümit de sizler gibi sörfçü olur" ifadelerini kullanarak organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim