• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Atletico Madrid, Arda Turan ile Zenit'i geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda temsilcimiz Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, sahasında Zenit St. Petersburg'u ağırladı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 3-1 Atletico Madrid üstünlüğüyle sonuçlandı.
Mücadelede düğümü Arda Turan çözdü. Mücadele 1-1 iken kaydettiği golle takımını öne geçiren milli futbolcu, son golde ise asistiyle ön plana çıktı. Yıldız futbolcu 87'de yerini Raul Garcia'ya alkışlarla bıraktı.
 
Atletico Madrid, defans oyuncusu Miranda'nın 40. dakikada kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Brezilyalı Hulk 58. dakikada eşitliği getirirken Arda Turan sahneye çıktı. 64. dakikada fileleri sarsan yıldız futbolcu, 80'de ise Leo Baptistao'nun golüne asisti yapan isimdi. Baptistao, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçında golle tanıştı.
 
Lige flaş bir başlangıç yapan Atletico, tüm maçlarını kazanmıştı. İyi formuna devam eden İspanyol temsilcisi Arda Turan ile sonuca gitti. Zenit ise 8 maçında bir tek Rubin Kazan'a deplasmanda boyun eğmişti. Atletico yenilgisi ile Ruslar Avrupa arenasına kayıpla başladı.
 
Ligde 5-0'lık Rayo Vallecano maçında kaleciyi çok şık geçip fileleri sarsan Arda Turan, bu skoruyla birlikte sezon içindeki 2. golünü kaydetti.
 
Madrid temsilcisi gruptaki bir sonraki maçını 1 Ekim Salı günü Porto deplasmanında oynayacak. Zenit ise evinde Avusturya Wien'i konuk edecek.
 
ARDA TURAN'A ÖVGÜ YAĞDI
 
UEFA Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda sahasında Zenit'i 3-1 yenen Atletico Madrid'i öne geçiren 2. golü atan Arda Turan, teknik direktör Diego Simeone ve İspanyol basınından övgü aldı. 
 
Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Arda'nın golü oyun stilimizi temsil ediyor. Israrcı olan ve istediğini elde edene kadar bunu arayan bir takımız. Bugünkü Atletico Madrid'in bir sentezi'' dedi.
 
İspanyol gazeteleri de sahanın en iyilerinden birinin Arda Turan olduğunu yazdı. Marca gazetesi, milli futbolcu için ''Bir kez daha durmak bilmedi. Topa her dokunduğunda bir sihir bekleyebilirsiniz'' derken, El Mundo Deportivo da ''Maçın kilit bir anında gol attı. Çok iyi bir maç çıkardı. En iyilerden biriydi'' yorumunda bulundu.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim