• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C

Ankara katliamının üçüncü ayında ölenleri andılar

Ankara katliamının üçüncü ayında ölenleri andılar
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bursa Şubeler Platformu üyeleri, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen, 107 kişinin hayatını...

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bursa Şubeler Platformu üyeleri, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen, 107 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı hatırlatarak adalet istedi.

Heykel'de toplanan kalabalık, katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04'de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene katılanlar, kırmızı karanfillerin yanı sıra katliamda ölenlerin resimlerini taşıdı. "Barış için gittik, katledildik, hesabını soracağız" yazılı pankart açan KESK üyeleri, slogan atarak katliama tepki gösterdi.

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, katliamın üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlatarak hala ilk günkü gibi yüreklerin yandığını söyledi. Katillerin dolaşmaya devam ettiğini belirten Ayyılmaz, "Öfkeliyiz, çünkü kalımızla alay edercesine katliam adli bir olaya indirgemeye ve zamana yayılmaya çalışılıyor. Bizler yeni katliamlar yaşanmaması için konuyu süreli gündemde tutmaya çalışırken katliama zemin hazırlayanlar unutturmaya, gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Daha da vahimi bizleri susturmak için yargı ve güvenlik güçleri üzerinden saldırı üzerine saldırı gerçekleştiriyorlar." dedi.

Güneydoğu'da ortaya çıkan savaş görüntülerine dikkat çeken Ayyılmaz, "Bugün Sur, Cizre, Silopi, Yüksekova ve daha birçok kentte her gün çocukların, kadınların, yaşlıların öldüğü bu savaş görüntülerinin yaşanmaması için mitingimizi yapmıştık. Mitinge saldırı olmasa da savaş siyasetinde ısrar edenler amaçlarına ulaşamayacaktı. Miting sonrası savaş, çatışma, kutuplaşma, gerginlik siyasetinin gerileyecek, bugünkünden çok daha farkıl bir atmosfer oluşacaktı." diye konuştu.

Ankara katliamının üçüncü ayında ölenleri andılar

Ankara katliamının üçüncü ayında ölenleri andılar

Ankara katliamının üçüncü ayında ölenleri andılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim