• BIST 10093.11
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Anadolu Üniversitesi “Makale Ve Performans Ödülleri” 2’nci Kez Sahiplerini Buldu

Anadolu Üniversitesi “Makale Ve Performans Ödülleri” 2’nci Kez Sahiplerini Buldu
Anadolu Üniversitesi 2016 yılı Makale Performans Ödül Töreni'nin 2'ncisi yapıldı.

Anadolu Üniversitesi 2016 yılı Makale Performans Ödül Töreni'nin 2'ncisi yapıldı.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera Bale Salonu'nda yapılan törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'nın yanı sıra Anadolu Üniversitesi senato üyeleri ile ödül alan öğretim elemanları katıldı.

Anadolu Üniversitesi tarafından kent, bölge, ülke ve dünya insanının yaşam kalitesini yükseltmek, evrensel bilgi ve kültür birikimine katkı sağlamak ve toplumsal gereksinimleri öngörerek yenilikçi çözümler üretmek amacıyla 2015 yılında verilmeye başlanılan "Makale ve Performans Ödülleri" bu yıl 2'nci kez sahiplerini buldu. Fen, sağlık ve mühendislik bilimleri için Science Citation Index (SCI) veya Science Citation Index Expanded (SCIE); sosyal bilimler, eğitim bilimleri, mimarlık ve sanat alanında ise Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Arts And Humanities Citation Index (AHCI) indekslerinde taranan dergilerde yayınlanan makale sayılarına göre belirlenen performans ödülleri, Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla; platin, altın ve makale olmak üzere 3 dalda veriliyor.

"TERÖR SALDIRILARINDA ÖLENLERE RAHMET, MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

"Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarında ölenlere rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum" diyerek etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, teröre karşı verilecek en güzel cevabın bireysel ve kurumsal olarak moral ve motivasyonu bozmadan daha çok çalışmak olduğunun altını çizdi Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi de bu kapsamda ülkeye ve bütün insanlığa hizmet vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HER ALANDA ÜLKEYE VE İNSANLIĞA KATKI SAĞLIYOR"

Üniversitelerin; eğitim-öğretim, araştırma-yayın ve topluma doğrudan katkı sağlamak üzere üç temel misyonu olduğuna ve bunların birbirinden bağımsız düşünülmeyeceğine değinen Rektör Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi, örgün ve uzaktan eğitim alanındaki 2,5 milyon mezunu ve 2 milyona yaklaşan öğrenci sayısıyla eğitim-öğretim adına ülkemizdeki en önemli kurumların başında gelmektedir. Bu doğrultuda topluma doğrudan katkı sağlamak anlamında; sanatsal, kültürel ve spor faaliyetleriyle Anadolu Üniversitesi olarak ülkemize, şehrimize ve insanlığa katkı sağladığımıza inanıyorum" dedi.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA ALANINDAKİ BAŞARI ÇITASINI SÜREKLİ YÜKSELTİYOR"

Anadolu Üniversitesi'nin, araştırma alanındaki işleviyle her geçen gün daha başarılı işler ortaya koyduğunu dile getiren Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite bünyesinde yürütülen projelere ilişkin şunları kaydetti:

"Anadolu Üniversitesinde; 954 Bilimsel Araştırma Projesi (BAP), 54 TÜBİTAK Projesi, 10 Avrupa Birliği Projesi ve 1 Sanayi Bakanlığı Projesi olmak üzere binin üzerinde araştırma faaliyeti yürütülmektedir. Hem sosyal bilimler adına hem de fen bilimleri adına bu araştırmaların devam edeceğini umut ediyorum çünkü Anadolu Üniversitesinin, fiziksel ve akademik kapasitesinin buna müsait olduğunu biliyorum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin bu çalışmalar sayesinde bir "araştırma üniversitesi" olarak ön plana çıkmasını temenni ediyorum. Son olarak sizler de, araştırma faaliyetlerinizde her zaman yanınızda olacağımızı unutmayın."

Tören, 2016 yılı Platin, Altın ve Makale Performans Ödülleri'nin sahiplerini bulmasının ardından sona erdi.

Anadolu Üniversitesi “Makale Ve Performans Ödülleri” 2’nci Kez Sahiplerini Buldu

Anadolu Üniversitesi “Makale Ve Performans Ödülleri” 2’nci Kez Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim