• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

Altınok, müdürü savcıya vermedi

Büyük Rüşvet Operasyonu’yla ilgili bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle ifadeye çağrılan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan Selami Altınok tarafından savcılığa gönderilmedi.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş’ı 17 Aralık operasyonuyla ilgili bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan Selami Altınok “Hangi delil ve suçlamalarla ifadeye çağrıldığı tam olarak anlaşılmadı” diyerek müdürü göndermedi. İddialara göre, Reza Zarrab’la ilgili soruşturma yapan ekipler İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli meslektaşları tarafından takip edilmişti.

SIZDIRDI İDDİASI

Zarrab’ı takip eden Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele ekipleri 11 Kasım 2013 günü Zarrab’ın Kanlıca’daki yalısı önünde şüpheli bir araç fark etti. Şüpheli araç İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne aitti ve içinde polisler vardı. Buna göre, polislere meslektaşlarını takip emrini, Temmuz ayında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne atanan Ahmet Arıbaş vermişti. Mali polis bu durumu savcılığa bildirdi. Savcılık da polis aracının görüntülerinin çekilerek kendisine iletilmesini istedi. Mali Şube Müdürlüğü operasyonu yaptıktan sonra savcılığa gönderdiği fezlekede bu takibin fotoğraflarına da yer verdi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında dün Ahmet Arıbaş’ı ‘Dosyayı sızdırmak’ suçlamasıyla ifadeye çağırdı. İddiaya göre (şimdiki) İstanbul Emniyet Müdürü Altınok bu çağrıya, “Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı” diye yanıt verdi.

BAKAN TALİMATI MI?

Soruşturma kapsamında Reza Zarrab hakkında bir soruşturma olup olmadığını İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’e sorduğu ileri sürülmüş ve bu çerçevede İstihbarat Şube Müdürü’ne talimat vererek araştırma yaptırdığı iddia edilmişti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim