• BIST 10052.1
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Alıkonulan tır şoförlerinin serbest bırakılması

Alıkonulan tır şoförlerinin serbest bırakılması
IŞİD militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan tır şoförü Ökten ve Ceyhun İsmailoğlu Silopi ilçesindeki evlerinde özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan tır şoförü Tayyar Ökten ve Ceyhun İsmailoğlu Silopi ilçesindeki evlerinde özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Şanlıurfa'dan karayoluyla ilçeye ulaşan iki şoför, Dicle ve Yenişehir mahallelerindeki evlerinde dinlenmek yerine ziyarete gelen akrabalarını ağırladı.

Şoförlerden 44 yaşında 7 çocuk babası Tayyar Ökten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıllık şoförlük yaptığını, sabah saatlerinde mazot boşaltırken yüzleri maskeli 4 kişinin santrali bastığını belirterek, 11 şoför arkadaşının ilk etapta IŞİD militanlarınca başka bir yere götürüldüğünü ardından ise tekrar yanlarına getirildiğini söyledi.

Kaçırıldıkları an çok korktuklarını ifade eden Ökten, şöyle konuştu:

"Pisi pisine bizi öldüreceklerini sandık. Bırakmayacaklarını sanıyorduk. Para yüzünden kaldık orda. Şirketten ayak basma parası istiyorlardı. Sürekli bizimle konuşuyorlardı. Şirket onlara 5 ayın parasını vermediği için bizleri orda tuttular. 48 derece sıcaklıkta, arabaların altında, taşların üzerinde yatıyorduk. Çok berbattı. Bazen bizlere erzak getiriyorlardı. En çok eksiğimiz ekmekti. Bazen 3 gün ekmek bulamıyorduk. Fırınlar kapalı olduğu için gidip köylerden getiriyorlardı. Bizi kesinlikle aç bırakmamaya çalışıyorlardı. Bizden sadece namaz kılma ve oruç tutmamızı istiyorlardı. Umudumuzu hiç yitirmedik. Her 3 günde bir gelip telefonlarımızı veriyorlardı. Ailelerimizle görüşüyorduk. Onların dillerini bilmediğimiz için 5 tercüman vardı, onlar bizlere yardım ediyorlardı."

Serbest bırakılmalarında emeği geçen devlet büyüklerine teşekkür ettiğini dile getiren Öktem, serbest bırakıldıktan sonra Türk heyetinin şoförleri Irak'ta bir otele götürdüğünü, sonra uçakla Şanlıurfa'ya gittiklerini belirtti.

Öktem, "Devletimiz çok ilgilendi bizimle. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Dışişleri Bakanına çok teşekkür ediyorum. Tutuklu arkadaşlarımızın telefonları var yanımızda. İnşallah müsait olunca onları sık sık arayacağım. Bir ay boyunca beraber kaldık bir aile olduk. Bundan sonra belli olmaz, aynı mesleği yapmam söz konusu. Çünkü ekmek davasıdır. Oraya değil de Kürdistan bölgesine yine giderim" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim