• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

Akıllı şehirlerin yöneticileri, Ankara'da tecrübelerini aktaracak

Akıllı şehirlerin yöneticileri, Ankara'da tecrübelerini aktaracak
Dünyadaki akıllı şehirlerin yöneticileri, tecrübelerini aktarmak üzere 4-5 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Akıllı Şehirler...

Dünyadaki akıllı şehirlerin yöneticileri, tecrübelerini aktarmak üzere 4-5 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda bir araya geliyor.

Kalkınma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının himayesinde Ankara Sanayi Odası ile Kamu Teknoloji Platformu'nun organize ettiği konferansta; akıllı şehir kavramının Türkiye'nin bütün bölgelerine yaygınlaştırılması amaçlandı.

Rixos Grand Ankara'da düzenlenecek olan konferans kapsamında kamu kurumlarının yetkilileri, belediye başkanları, teknoloji kuruluşları ve akademik dünya akıllı şehirlerin geleceğini masaya yatıracak.

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, belediyelere "Akıllı Şehir" kavramını anlatmak yerine "Akıllı Şehirler Dönüşüm Hareketi" projesiyle kamu-özel sektör yatırımı alan bir bölge üzerinde dönüşüm sağlayan pilot bir uygulama üzerinden tecrübe paylaşımına, ilham almaya ve işbirliklerine katkı sağlayacak önemli bir fırsat sunması bekleniyor.

Teması "Geleceğin Şehirleri, Akıllı Şehirlere Dönüşüm" olan etkinliğin konularını ise; akıllı şehirlerde kent yönetimi ile ulaşım, enerji, güvenlik, trafik yönetimi, nesnelerin interneti, akıllı bina uygulamaları, kent yönetiminde büyük veri, bulut bilişimi, coğrafi bilgi sistemi, Pop-up uygulamaları, dijital kütüphane, meydanlarda Wi-fi, akıllı otopark olarak sıralandı.

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nda konuşmacılardan bazıları; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.

Yabancı konuşmacılar arasında ise Dünya Bankası Ülke Direktörü Johannes Zutt, Düşük Karbon Şehircilik Kıdemli Strateji Danışmanı Frans-Anton Vermast, Akıllı Şehirler Uzmanı Ana Andueza Amann, Şehir Planlama Profesörü Stephan Braunfles bulunuyor. Cihan

Akıllı şehirlerin yöneticileri, Ankara'da tecrübelerini aktaracak

Akıllı şehirlerin yöneticileri, Ankara'da tecrübelerini aktaracak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim