• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

AK Partili vekiller pasif direnişte!

AK Partili vekiller pasif direnişte!
AK Partili vekillerin Meclis devamsızlığı hat safhaya ulaştı.Devamsızlığın bu kadar artmasının nedeni olarak dershane tartışması, teşkilat operasyonu ve yolsuzluk dosyaları olduğu iddia ediliyor.

AKP’lilerin Meclis Genel Kurul toplantılarındaki devamsızlığı rekor kırdı. Kulislerde vekillerin toplantıya katılmama nedeni olarak ‘Dershane direnişi’, ‘Teşkilat operasyonları’ ve ‘Dört bakanla ilgili yosuzluk rahatsızlığı’ gösteriliyor.
 
AKP Grubu’nda, milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu çalışmalarına devamsızlığı son dönemde çok dikkat çekici boyutlara ulaştı. Meclis’i toplamakta zorlanan AKP, muhalefetin oturumların kapanmasına göz yummamasından yararlanıyor. Taraf Gazetesinden Dilek Gedik'in haberine göre iktidar partisi vekillerinin Genel Kurul çalışmalarına katılmaması konusunda kulislerde çok sayıda iddia dolaşıyor. Bunlardan bazıları, “dershane direnişi”, bazıları “teşkilatlarda yapılan operasyona tepki” bazıları da dört eski bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine hâlâ bir şey yapılmaması ve parti yönetiminin bu iddiaların üzerini örtmeye yönelik gayretleri olarak dillendiriliyor.
 
TBMM, ay sonunda tatile girmeye hazırlanıyor. Ramazan ayının başlangıcıyla tatile girerek 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik çalışmalara odaklanacak olan milletvekilleri, şimdiden havlu attı. Meclis’te son anda bulunan toplantı yeter sayıları nedeniyle yargı paketi görüşmeleri ağır aksak ilerliyor. 
 
GENSORU MESAİSİ CUMA GÜNÜ

Tatile girmeden önce Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemindeki kamuya olan mâli borçların yapılandırılmasını öngören kapsamlı torba kanun ve ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülmesi planlanan Meclis’te, milletvekillerinin Başbakan Erdoğan hakkında CHP’nin verdiği gensoru önergesi nedeniyle Cuma günü mesai yapılacak.  Geçtiğimiz iki hafta boyunca Genel Kurul çalışmaları nedeniyle AKP’li vekilleri toparlayamayan grup yönetimi, önceki gün bir yazı göndererek 10-27 Haziran tarihleri arasında Meclis çalışmalarına devam edeceği için milletvekillerinden Ankara’da olmalarını istedi. Sadece geçen hafta, 50 kadar AKP’li vekil, grup yönetimine mazeret bildirerek çalışmalara katılmamıştı.
 
SİYASİ BELİRSİZLİK ETKİLEDİ

 
Kulislerde AKP’li vekillerin Meclis çalışmalarına ilgi göstermemesinin bir başka nedeninin de Başbakan Erdoğan’ın Köşk adaylığı ile ilgili net bir açıklama yapılmaması ve bu konuda sonrası için de birçok belirsizliğin bulunması olduğu dile getiriliyor. Erken seçim ihtimali ve dönem sonu yorgunluğunun da sadece AKP’li vekillerin “Meclis küskünlüğünün” altındaki bir diğer etken olduğu belirtiliyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim