• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

AK Partili Sait’ten Cumhurbaşkanına Hakarete Suç Duyurusu

AK Partili Sait’ten Cumhurbaşkanına Hakarete Suç Duyurusu
AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rifat Sait, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Bu iş edepsizlikten çıktı, açıkça suç ilenmektedir. Halkın yüzde 52 ile seçtiği Cumhurbaşkanı'na üç kuruşluk laf etmek için en az o kadar etmek lazım. Edip etmediğini merak ediyorsa kantara çıkmak olmaz, o kişinin aynaya bakması gerekiyor" dedi.

Sait, "Bir yanda CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, sokağı adres gösteriyor, hükümeti açık açık tehdit ediyor ve diyor ki "Gerekirse sokak sokak direniriz. Bize nasıl müdahale ediyorsanız bizde size öyle müdahale ederiz. Hepinizi uyarıyorum. Biz Kuvay-i Milliyeyiz. Bu ülkeyi bu dünyayı size dar ederiz." Halkı sokağa dökmek, anarşizim değil midir? Bu suç değil midir? Bizi uyarmak senin ne haddine?" ifadelerini kullandı.

"ALENEN SUÇTUR"

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in "Biz hem çok şanslıyız hem çok şanssızız. Aynı yüzyıl içinde hem Türkiye'ye bir deha gelmiştir ve ne yazık ki Türkiye'nin de bir delisine denk geldik. Dehamız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Diğerini de zaten siz biliyorsunuz. Manisa'ya açılan hastanesinin de niye açıldığını iyi biliyorsunuz. Allah onu oraya getirmeyi nasip etsin" sözlerine de tepki gösteren Sait, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımıza açıkça ve alçakça küfrediyor. Bu nasıl bir cürettir? Sözde halk ismini taşıyan bir partinin vekili halkın yüzde 52 ile seçtiği cumhur reisine böyle edepsizce laflar etmesi suç değil midir? Eğer bunlara suç demiyorsak yarın kendilerine ve onların değer verdiklerine de öyle ağır laflar gelir ki dayanamazlar. Bunların yaptıkları açık ve alenen suçtur, buradan suç duyurusunda bulunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim