• BIST 10115.25
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

ABD'li Ateşe Atkıns: Zirve uluslararası bir üniversite

ABD'li Ateşe Atkıns: Zirve uluslararası bir üniversite
Adana Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Erıc T. Atkıns, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.

Adana Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Erıc T. Atkıns, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa'yı ziyaret etti. Zirve'nin kaliteli bir akademik kurum olduğunun altını çizen Atkıns, "Akademisyenlerinin yüzde yetmişi yurt dışı doktoralı olması ve yabancı akademisyenlerin fazla olması uluslararası bir üniversite olduğunu gösteriyor." dedi.

Üniversite hakkında bilgiler alan Kültür ve Basın Ataşesi Atkıns, "Zirve Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen teknolojik ve fiziki altyapısını tam donanımlı olarak öğrencilerine sunuyor. Her fakültenin kendine ait uygulama laboratuvarlarının olması öğrencilerine verdiği değeri gösteriyor. Akademisyenlerinin yüzde yetmişi yurt dışı doktoralı olması ve yabancı akademisyenlerin fazla olması uluslararası bir üniversite olduğunu gösteriyor. Ayrıca ulusal ve uluslararası öğrencileriyle bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor. ABD konsolosluğu olarak bölgemize nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ve diğer üniversitelerle olduğu gibi Zirve Üniversitesi ile de kültürel ve bilimsel olarak çalışmalar yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Rektör Kısa da Zirve Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana ülkeyi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye'deki beyin göçünü tersine çevirmek için çalışmalar yaptık. Bunun karşılığını da alıyoruz. Uluslararası araştırma merkezlerimize, Amerika Birleşik Devletlerinden bilim, kültür ve sanat alanlarında katkılarını bekliyoruz. Öğrencilerimizle birlikte sizleri burada ağırlamaktan onur duyarız. Zirve Üniversitesi olarak başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok üniversite ile ikili işbirliklerimiz mevcut. Zirve Üniversitesi olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Her yıl bir çok öğrencimizi dünyanın farklı yerlerine göndererek onların gelişmesine katkı sağlıyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim