• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

ABD'de 'karantina kaldırılsın" diyen aşırı sağcılardan silahlı gösteri

ABD'de 'karantina kaldırılsın" diyen aşırı sağcılardan silahlı gösteri
ABD'de yeni tip koranavirüs salgınında vaka sayısı 640 bini geçerken, ölü sayısı da 30 bin 844'e ulaştı. Karantina altındaki Michigan eyaletinde de koronavirüs vakası 25 bin, ölü sayısı da 1921'e çıktı. Ancak Michigan'da aşırı sağcı gruplar silahlarıyla parlamento binasının önünde toplanarak, karantinanın kaldırılması çağrısı yaptılar.

Kendilerini "Lüzumsuz Karantinaya Karşı Olan Michigan Halkı" olarak adlandırılan bir grup, koronavirüs salgınına karşı eyalette uygulanan karantinayı protesto etmek amacıyla Michigan'ın başkenti Lansing'de parlamento binası önünde protesto eylemi yaptı.

Araçlarıyla konvoy oluşturarak kente giriş yapan grubun silahlı olması dikkat çekti. Michigan Valisi Gretchen Whitmer'in karantina uygulamasına karşı olduklarını belirten protestocular, ekonomik darboğazın koronavirüsten daha fazla insan öldürdüğünü iddia ettiler.

0mh8bmo7cumj2opyv2g0mw.jpg

Silahlı göstericiler adına Amerikan Fox News televizyonuna konuşan Meshawn Maddock protesto eylemine katılanların Demokrat, Cumhuriyetçi ve Bağımsız gruplardan oluştuğunu iddia etti.

"Hasta insanlara evde kalmayı söylediğinizde karantina olur ancak sağlıklı insanları evde kalmaya zorlarsanız bunun adı diktatörlüktür" diyen Maddock, "Burada olan herkes sosyal mesafenin ne olduğunu biliyor. Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyen dadı bir devlet istemiyoruz" şeklinde konuştu.

w8lonldageq3oo6k58u1bw.jpg

Eylemlerini Michigan eyaleti geneline yaymak istediklerini belirten göstericiler, Michigen Valisi Gretchen Whitmer'den karantinaya kaldırmasını ve ekonomiye odaklanmasını istediler.

Göstericilerden birisi, koronavirüs salgını nedeniyle diğer hastaların hastanelerde tedavi altına alınmadığını iddia etti. Gösterici bu konuda yasal hakları olduğunu ve dava açacağını belirtti.

kjjieieed0ic7e3l0sbwaq.jpg

Michigan Valisi Gretchen Whitmer ise, "Today" isimli televiyon programına karantina tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Michigan eyaletinin kar altında olduğunu ve önümüzdeki günlerde kar kalınlığının 30 santimin üzerine çıkacağını beliren Vali Whitmer, "Corona virüsle ilgili karantina olmasa da, zaten insanlar kardan dolayı evlerinde çıkamayacak. Salgını bitirmek için bu durumdan faydalanmalıyız" dedi.

z9q7kegro0irq8wlf6wobw.jpg

Yeni tip koronavirüsü salgınıyla birlikte ABD'de 17 milyon çalışan işsiz kaldı. ABD'de her 10 çalışandan birinin işinden olduğu belirtiliyor.

deb_h6sedeytzqyfp_of5g.jpg

TRUMP: BU DENLİ ÖLÜM VE YIKIM GÖRMEK KORKUNÇTU 

ABD Başkanı Donald Trump ülke genelinde uygulanan sıkı önlemleri kaldırmak için 1 Mayıs tarihini gösteriyor. Trump bazı eyaletlerde ise, karantina şartlarının daha erken kaldırılabileceğini söyledi.

Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan Trump, "Corona virüsle mücadelemiz sürüyor ancak ülke genelindeki veriler, vaka sayısı bakımından zirve noktasını geçtiğimizi gösteriyor. Bu denli ölüm ve yıkımı görmek korkunçtu" dedi.

Trump, "Virüse karşı verdikleri mücadelenin sonuçlarını görmeye başladıklarını aktaran Trump, "New York kentinde yeni vakalar azalıyor, Detroit ve Denver'de istikrar sağlandı, Washington DC, Baltimore gibi bölgelerde de ilerleme var. Houston ve New Orleans'da da vakalar düşüyor" şeklinde konuştu.

ABD'DE ÖLÜ SAYISI 30 BİNİ GEÇTİ 

ABD’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 844'e çıktı.
Johns Hopkins Üniversitesi'nin paylaştığı verilere göre, ABD'de yaşamını yitirenlerin sayısı 30 bin 844'e ulaştı. Ülkede tespit edilen Covid-19 vakalarının sayısı ise 640 bini aştı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim