• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

42 Yaşındaki Çiftin Tüp Bebek Mutluluğu

42 Yaşındaki Çiftin Tüp Bebek Mutluluğu
Manisa'da, 21 yıldır evli olan çocuk hasreti çeken 42 yaşındaki Akile Çalik, 6 aydır hizmet veren Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde eşiyle birlikte gördüğü tedavinin ardından hamile kaldı.

Manisa'da, 21 yıldır evli olan çocuk hasreti çeken  42 yaşındaki Akile Çalik, 6 aydır hizmet veren Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde eşiyle birlikte gördüğü tedavinin ardından hamile kaldı. Akile- Erol Çalik çifti, 8 haftalık olan ve doğacağı günü heyecanla bekledikleri bebeklerinin kalp atışlarını dinlerken büyük sevinç yaşadı.

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi 6 ay önce açılmasına rağmen şimdiye kadar 30 çiftin çocuk özlemini giderdi. Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Özçakır, aşılama ve tüp Bebek yöntemi ile hamile kalan ilk hastalarının 6 aylık hamile olduğunu belirtip, ilk bebeklerini dört gözle beklediklerini söyledi. Özçakır, 40 yaşın üstündeki çiftlerde tüp Bebek uygulamasının başarıya ulaşma oranlarının az olmasına rağmen 21 yıllık evli olan bir çiftin Bebek sahibi olacağını açıkladı. DAHA ÖNCE 3 DENEMEDEN SONUÇ ALAMAMIŞLAR

Fabrika işçisi Erol Çalik ve evhanımı eşi Akile Çalik yıllar boyunca Bebek sahibi olmayı bekledi. Çift, 3 kez aşılama ve tüp Bebek yöntemine başvursa da olumlu sonuç alamadı. Çalik çiftinin Bebek özlemi Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde açılan Tüp Bebek Merkezi ile son buldu. 6 ay önce açılmasına rağmen şimdiye kadar 30 çiftin çocuk özlemini gideren Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Özçakır, 8 haftalık hamile olan Akile Çalik'e bebeğinin ilk kalp atışlarını dinletti. Yıllardır çocuk sahibi olmayı bekleyen çift, bebeklerinin ilk kalp atışını duyunca büyük bir heyecan yaşadı. Mutlu olduğunu anlatan Akile Çalik, "21 yıl boyunca hiç vazgeçmeden çocuk sahibi olmayı bekledik. Hiç umudumuzu kesmemiştik. 3 kez denedik ama olmadı. Şimdi ise bebeğimizi kucağımıza alacağımız için çok mutluyuz" dedi.

YOĞUN BAŞVURU

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Özçakır, aşılama ve tüp Bebek yöntemi ile hamile kalan ilk hastalarının 6 aylık hamile olduğunu belirtip, ilk bebeklerini dört gözle beklediklerini söyledi. Özçakır, 40 yaşın üstündeki çiftlerde tüp Bebek uygulamasının başarıya ulaşma oranlarının az olmasına rağmen 21 yıllık evli olan Çalik çiftinin de bebek sahibi olacağını açıkladı.

Prof. Dr. Özçakır, kentte resmi kurum olarak görev yapan tüp Bebek merkezine başvuruların oldukça yoğun olduğunu belirtip, gebelik oranlarının da yüzde 40'ı aştığını da kaydetti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim