• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Mübariz'in yalanları, İstanbul'dan Bakü'ye yol olur

Recep Canpolat

Geçen ay içinde Ahırkapı demir bölgesinde iki yük gemisinin çatıştığı ve bir geminin batma tehlikesi içerisinde olduğu bilgisi geldi. Hemen haber kaynaklarımı arayarak gemilerin durumunu sordum.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nü arayarak kazazede gemilerle ilgili bilgi almak istedim. Yetkili bir arkadaşımız Liberya bayraklı MAMMAD AMIN RASULZADE isimli geminin kaptanının acil yardım çağrısında bulunduğunu ve BATIYORUZ diye telsizden yardım istediğini söyledi.

Palmali Denizcilik'in mülkiyetinde bulunan bu gemiyle ilgili daha önce haber yaptığım için habere ilgim bir kat daha arttı. 1998 yılında ürün tankeri olarak inşa edilen ADRIATIC MARINER isimli gemi, 6 ay once Palmali Denizcilik tarafından kuruyük gemisine çevrilerek, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade’nin ismi verilmişti. Palmali'ye ait geminin, tankerden kuruyük gemisine çevrilmesinden sonra ilk seferine çıkarken Liberya bayraklı bir gemiyle çatışmasını, “Mubariz’e nazar mı değdi?  Yoksa beddua mı aldı?“ sözü aklıma geldi.

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Palmali Denizcilik Şirketi’nin işletmesinde bulunan ve kuruyük gemisine dönüştürülen 21 yaşındaki MAMMAD AMIN RESULZADEH isimli gemiyle ilgili, telsiz kayıtlarını kaynak göstererek, DORIC WARIOR isimli gemiyle çatıştığını haberleştirerek yayınladık.

Mubariz Efendi!, HABERİ YAPAN SİZ MİSİNİZ? dercesine, zehir zemberek yalanlarla bezenmiş bir açıklamayı, kendi şahsi instagram sayfasından salya sümük yayınladı. Hatta öyle ileri gitti ki, “Sanki kazayı biz organize etmişiz ve hemen akabinden haberi yayınlamışız” gibi anlam taşıyan açıklamasını, takipçileri ile paylaştı.

Bununla da yetinmeyen Mubariz Efendi! gerçekleşen kazayı, Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’a getirerek, “SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev’in beslediği gazeteler” iftirasıyla, Deniz Haber Ajansı’nı zikrederek paylaşımına ekleyip, bizleri tetikçilikle suçladı.

Palmali’nin müflis patron Mubariz Efendi’ye! yalan söylemek, iftira atmak yakışıyor desek, haksızlık etmeyiz.

DENİZ KAZASINI, MUBARİZ’İN ANLAYACAĞI DİLDEN ANLATALIM...

Mübariz Efendiye! bir kaç kelam etmek, farz oldu!

Ey Mubariz; MAMMAD AMIN RESULZADEH isimli gemi DORIC WARIOR isimli gemiyle 22.25’de çatışıyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün telsiz kayıtlarını dinlersen, senin geminin kaptanı şahıs, 22.26’da VHF üzerinden, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetlerine panik içinde “BATIYORUZ, GEMİMİZ SU ALIYOR”diyerek yardım çağrısında bulunuyor. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait 3 adet kurtarma römorkörü ile 3 adet acil müdahale botu kazazede gemilerin bulunduğu bölgeye yönlendiriliyor.

Bölgeye ilk ulaşan Kıyı Emniyeti’ne ait acil müdahale botu, gemilerden DORIC WARIOR isimli geminin baş taraf sancak ve iskeleden çok derin olmayan sürtünme sonucu oluşmuş çizikler olduğunu rapor ediyor.

Aynı acil müdahale botu sorumlusu, diğer kazazede gemi MAMMAD AMIN RESULZADEH’de ise çatışma sonucu güverte üstü sac ve parampetlerde eğilmeler olduğunu belirterek, raporunu Türk Boğazları Gemi Tarfik Hizmetlerine bildiriyor.

Deniz Haber Ajansı olarak, bize bilgi 23:02’de ulaşıyor. Yetkililerden detayları öğrenip, 23.08’de haberi ilk olarak yayınlıyoruz.

MUBARİZ EFENDİ! YALAN VE İFTİRAYLA HİÇ BİR YERE VARAMAZSIN!

Haberin hikayesi, kısaca yukarıda ifade ettiğim şekilde gelişti. Bir gemi kaza yapıyor ve sektörel siteler bunu haberleştirip yayınlıyor. Bunun altında buzağı değil, inek arayan Mubariz gibi tipler, hakaret edip, iftira atarak, aklı sıra algı oluşturuyor.

Ahırkapı’da meydana gelen bir deniz kazasını, Mubariz Mansimov'un nasıl SOCAR’ın Başkanı Rövnak Abdullayev’e bağladığını ve bu konuda Deniz Haber Ajansı’nın nasıl bir rol üslendiğini, birilerinin bana anlatması gerekir. 

Mubariz’in yalanları ve iftiralarını alt alta yazsak, İstanbul’dan Bakü’ye yol olur. Kazazede gemi MAMMAD AMIN RESULZADEH’in ortaya çıkışı, başlı başına yalan destanı olarak tarihe geçer…

Öte yandan Mubariz’in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ise, başlı başına iftira kokuyor. Hatta patlamış fosebtik çukurunu andırıyor.

MÜBARİZ MANİSMOV'UN YALAN VE İFTİRALARI

Mubariz Efendi'nin yalan ve iftira içeren rezilliklerini ifşa etmek görevimiz olacak gibi... Bana “para karşılığı yazı yazıyor ve tetikçilik yapıyorsun” iftirasını, sana yedirmek benim için ar olsun Mubariz...

Kendi çıkarların için Azerbaycan’ın masum insanlarının duygularıyla oynayarak kendime çıkar sağlamaya çalışıyorsun. O masum insanları milli duygularını kullanarak, Azerbaycan siyasi ortamında kendine yer açman ve o elbiseyi giymeye çalışman sana 10 numara büyük gelir Mubariz!...

Geçen gün Azerbaycan medyasına yaptığın açıklamada, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı MAMMAD AMİN RESULZADEH isminin 1996 yılında Palmali'nin ilk 5 OMSKY sınıfı gemilerden birine verdiğini açıkladın. Ancak, Palmali Şirketini 20'nci kuruluş yıldönümünü geçen Aralık ayında kutlarken, 24 sene önce ortada olmayan Palmali Şirketi'nin gemilerine MAMMAD AMİN RESULZADEH ismini nasıl verdiğini açıklaman gerekir.... Ayrıca bu gemileri 6 ay sonra Kent Denizcilik'e sattığını belirterek, "Gemileri alan arkadaşlar, daha sonra bu geminin ismini değiştirdi" demişsin.... 1996 yılında Kent Denizcilik'e satılan OMSK sınıfı gemilerin hiç birinde Mehmet Emin Resulzada'nin ismine rastlayamadım... 1996 yılında, merhum Mehmet Emin Resulzade'nin ismini verdiğin geminin belgelerini bekliyoruz Mubariz... Yoksa bu da mı yalanlarından biriydi?..

Diğer bir yalanın ise Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey ile ilgili... Hani, çarşaf çarşaf gazete ve internet sitelerine yaptığın açıklamada, 2019'un Nisan ayında denize indireceğin yeni gemiye merhum Ebulfeyz Elçibey'in ismini vereceğini söylemiştin. Nisan ayı geçeli 5 ay oldu ama merhum EBULFEYZ ELÇİBEY'in ismini taşıyan gemi hala ortada yok.... Yoksa Ebulfeyz Elçibey isimli gemi, tersanede inşa ediliyor da, bizim mi haberimiz yok? Ya da seni KISKANDIĞIMIZDAN dolayı, onu da mı biz engelledik? 

O da yalan çıktı Mubariz... Yalanın dibi yok sana Mubariz... 

hhh-004.jpg

Çık delikanlıca, “Ben Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nde siyaset yapacağım” deyiver de senin kalibreni ve çapını görelim. İnstagram sayfalarından aba altından sopa göstererek, TAŞRA DELİKANLILIĞI YAPMAN, SADECE UCUZ KAHRAMANLIKTIR... Bir taraftan Azerbaycan medyasına "Ben siyaset ile ilgilenmiyorum" diyorsun, öte yandan, Azerbaycan Hükümetinde görev yapan bakanları (Nazırlar) rüşvet almakla suçluyor ve "Çaldıklarınızın 3'te birini halka verin" diyerek, bir siyasi parti lideri gibi beyanatlar veriyorsun... GEÇ BUNLARI MUBARİZ GEÇ....

ERMENİLERE KÜFÜR EDİYORSUN, ARKADAN ERMENİLERLE İŞ YAPIYORSUN!

Hani şu, “Ermeni dölü Levon’u dövdüm, ağzını, burnunu kırdım, Ben o Ermeni ile  ortak olmam. Bunlar Ermeni diosparasının bana iftirası” dediğin, Ermeni Asıllı Türk vatandaşı Levon Termezyan ile dostluklarını en yakın bilen insanlardan biriyim. Hatta Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın gelini merhume Batısabah Ağar’ın Amerikan Hastanesinde yoğun bakımda olduğu dönemde, Levon ile beraber aynı arabayla geldiğin, kayıtlarda hala duruyor. O gece Levon Termazyan ile beni ASLAN BEY diye tanıştırdığında, “ERMENİSTAN’A CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPACAĞIM” dediğin şahsın, bugün arkasından konuşman, sana bir şey kazandırmayacak. Hani bana; balllandıra, ballandıra anlattığın Ermenistan Cumhurbaşkanı Adayın ve iş yaptığın Levon Termezyan'a bugün neden hakaret ediyorsun?

9 Eylül 2019 tarihinde Utah Lake City Federal Mahkemesi'nde başlayacak olan ABD Hazinesini 511 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılanan ve cezaevinde bulunan Kingston Kardeşler ve Levon Termazyan’ın açıklamalarını, senin gibi bende merak ediyorum. Levon Termezyan'ın oğlu George Termazyan’ın Kaliforniya’da kurduğu, PALMALI USA LLC Şirketi’nin arkasında yatan gerçekler ve ortaklık iddialarının perde arkasını kamuoyununa açıklamak, bize düşecek gibi...

& .          & .          &

Son bir söz Mubariz Efendi; Sağda-solda Deniz Haber Ajansı'nın IBAN numarasını paylaşıp; "Recep benden para istedi, hesap numarasına ödeme yapmayınca, bana saldırıyor. SOCAR'dan para aldı" diyorsun.... SANA AÇIK ÇEK VERİYORUM MÜBARİZ; Bana veya şirketlerime bir kuruş Palmali'den veya SOCAR'dan hatta Azerbaycan ile bağlantılı bir devlet kuruluşundan, BİR KURUŞ GELDİĞİNİ VEYA ALDIĞIMI İSPAT EDERSEN, GAZETECİLİĞİ BIRAKACAĞIM....  HATTA İSPAT EDERSEN, DENİZ HABER AJANSI'NI SANA BAĞIŞLAYACAĞIM...

Mübariz Efendi! ya ispat edeceksin, yada o lafı yiyeceksin...

Herkesi kendi gibi sanan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, Recep Canpolat'ın inanmadığı hiç bir haber için kalemini oynatmadığını bilmesini beklemek, biraz saflık olsa gerek....

Sevgi ile Kalın

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim