• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Woman TV'den anne adaylarına özel program!

Woman TV'den anne adaylarına özel program!
Anne adaylarının yaşadığı tüm sağlık problemlerinin konuşulacağı “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” programı Woman TV'de başladı.

Kadınları doğru biçimde hamileliğe hazırlama yollarının yanı sıra, doğum öncesi ve sonrasında sağlığın nasıl korunacağına dikkat çekilecek. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi önemli gebelik riskleri, sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum gibi konular gündeme gelecek.

ann.png

Burcu Sarıca’nın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Ateş Karateke’nin katkılarıyla gerçekleşecek programda her hafta birbirinden değerli kadın doğum uzmanları yer alacak.

Sağlık alanında son yıllarda en önemli gelişmelerden biri de anne ölümlerinin azalması. Kısa adı TJOD olan Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği öncülüğündeki eğitimler sayesinde son 4 yıl içinde doğum anında ve sonrasında anne ölümleri yüz binde 20’lerden, yüz binde 14’e kadar düştü. Hedef ise yüz binde 10 ve altı. Woman TV bu hedefe destek doğrultusunda TJOD’un öncülük ettiği “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” projesinin resmi basın sponsoru oldu.

Anne olmak isteyen herkes için Woman TV kanalı, programlarını konsepte uygun olarak genişletiyor. Kanal şimdi anneliğe hazırlanan kadınlar ve hamileler için bir adım attı. Hafta sonları, anneliği planlayan herkesin ilgileneceği yeni bir yapımla izleyiciyi buluşturdu.

Birçok gebelik problemlerinin paylaşılacağı ve göz seviyesinde  tavsiyelerin, çözümlerin yer alacağı bu yeni programı deneyimli televizyoncu Burcu Sarıca sunuyor.

anne3.jpg

Sarıca, "Anneler Yaşasın, Yaşasın Anneler" programında alanında uzman kadın doğum branşı doktorlarını ağırlayacak.

BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESi

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, "Hekimlerin gebeleri bire bir ve dikkatli biçimde takip etmesi çok önemli” diyor. Dernek, anne adaylarını bilinçlendirmek, amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Hamilelikteki süreçler, yapılması ve dikkat edilmesi gereken konularla birlikte yüzlerce başlığı içeren “Yaşasın Anneler, Anneler Yaşasın” TV programı çok kapsamlı.

anne2.jpg

Hamileliğe hazırlık, planlı hamilelik, hamilelikte doktor takibi, hamilelikte şeker hastalığı, hamilelikte yüksek tansiyon problemleri, sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum gibi çok önem taşıyan noktalar ele alınacak.

Gebelerin eğitimi için tam bir Klavuz Çocuk sahibi olmak isteyenler için ekranı bir eğitim kutusu haline getirmeyi amaçlayan program, kadınların annelik eğitiminde tam bir klavuz. “Hamilelik sürecinde her şey değişir. Bedenlerimiz,

kendimize ayıracağımız özel zamanlarımız, uykumuz, özgürlüğümüz.... Bebek bekleme döneminde özellikle destek gereklidir" görüşünü paylaşan Sunucu Burcu Sarıca şunları da ekliyor: "Açıkçası bir TV kanalı içinde eğlence dışında belli konularda izleyicin bilinçlenmesi de hedeflenmeli. Yeni programımız esas olarak genç kadınlara, tabii ki erkeklere de yönelik. Anneliğe en sağlıklı biçimde hazırlanmak isteyen binlerce kadının faydalanacağı bir okul gibi. Bu branşta uzmanlığı bulunan çok sayıda doktorumuzla geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor ve gebelere gönüllü olarak refakat ediyoruz."

KAPSAMLI TAKİP GEREKLİ

Prof. Dr. Karateke, doğuma bağlı anne ölümlerinin daha çok doğum kanamalarından kaynaklandığını belirterek, “Tüm kadınların hamilelik sırasında doğum öncesi bakıma, doğum sırasında vasıflı bakıma ve doğum sonrası özel desteğe ihtiyaçları var. Kırsal bölgelerde mesafe, yoksulluk ve bilgi eksikliği nedeniyle anne sağlığında ilerleme engellenebiliyor" diyor. Öte yandan annelerde görülen doğumsal ya da sonradan ortaya çıkan kalp kapak hastalıkları, böbrek hastalıkları, hipertansiyon gibi hastalıkların da anne yaşamını tehdit ettiğinin altını çizerek gebeliklerin planlı olması gerektiğine dikkat çekiyor Prof. Karateke. Söz konusu programda, anne adaylarını doğru biçimde hamileliğe hazırlama yollarının yanı sıra, doğum öncesi ve sonrasında anne sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğinin de altı çizilecek. Burcu Sarıca’nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Ateş Karateke’nin katkılarıyla, her hafta birbirinden değerli kadın doğum uzmanları konuk olacak.

Woman Tv ekranlarında canlı yayınlanacak program her Cumartesi Saat 10:00’da izleyicilerle buluşacak...

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim