• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sözleri büyük tepki çeken Melih Şendil, beIN Sports’tan ayrıldı

Sözleri büyük tepki çeken Melih Şendil, beIN Sports’tan ayrıldı
beINSports'taki canlı yayında "Kadınlar futbolda olmamalı" diyerek büyük tepki çeken spiker Melih Şendil, emekliliğini isteyerek şirketten ayrıldığını açıkladı.

Uzun yıllardır Süper Lig’de maçlar anlatan beIN Sports spikeri Melih Şendil’in 8 Ağustos Cumartesi günü canlı yayında söylediği sözler ülke gündemine oturmuştu. “Kadınlar futbolda olmamalı” diyen, tepkilerin ardından da özür dilemek zorunda kalan Melih Şendil, beINSports’tan ayrıldı.

Şendil, Twitter hesabından “Emekliliğimi istedim 24 yılımı verdiğim şirketimden, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışıyla. Hakkınızı helal dedin” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City-Real Madrid maçı sonrasında İspanyol ekibinin giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan spiker Melih Şendil, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” ifadelerini kullanmıştı.

“Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” diyen Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” diye konuştu. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil'e “Ben de yaptırmam” şeklinde yanıt verdi.

Bu sözler nedeniyle tepki toplayan BeinSport'un deneyimli spikeri Twitter'da trending topic haline gelmişti.

TWITTER’DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Bu sözler nedeniyle tepki toplayan BeinSport'un deneyimli spikeri büyük tepki gördü. Aldığı tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şendil, başta kadınlardan olmak üzere tüm izleyicilerden özür diledi. Şendil yaptığı paylaşımda ‘Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra,başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki “Mac Sonu ” programında yaptığım niyetimi asan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.' dedi.

beINSPORTS AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yaşananlar üzerine beINSports, Melih Şendil hakkında açıklama yapmıştı.

“beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız “Maç Sonu” programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim