• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.3985
  • Euro 34.7221
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Psikiyatri dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Engin Geçtan son yolculuğuna uğurlandı

Psikiyatri dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Engin Geçtan son yolculuğuna uğurlandı
Türk psikiyatri dünyasının önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Engin Geçtan son yolculuğuna uğurlandı.

Türk psikiyatri dünyasının önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Engin Geçtan son yolculuğuna uğurlandı.

86 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Geçtan için Teşvikiye Camii'nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenaze törenine Geçtan'ın meslektaşları ve yakınları katıldı. Geçtaş'ın ailesi cenazede taziyeleri kabul etti.

Prof. Dr. Engin Geçtan'ın yokluğunu her daim hissedeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Yankı Yazgan, "Türkiye'de psikiyatride önemli rolü olan bir kişiydi. Yokluğu çok derinden hissedilecek. İnsanı anlamayı, insanla ilgili sorular sormayı çok değişik yollarla, edebiyat yoluyla, yazdıkları yoluyla toplumun bir meselesi haline getirmiş bir kişidir. Şimdiden çok özlüyoruz kendisini" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Prof. Dr. Engin Geçtan'ın psikiyatri dışında insanlara edebiyatla da yol gösterdiğini belirten Semih Sökmen, "Maalesef Engin beyi kaybettik. Onu her zaman özel bir insan olarak hatırlayacağım. Çünkü uzmanlık alanı psikiyatri dışında edebiyatla da bize yol gösterici oldu" ifadelerini kullandı.

Engin Hocanın hakkını vererek yaşadığını kaydeden Türk Psikiyatri Derneği Başkanı Timuçin Oral ise "Engin Hoca sadece Türk psikiyatrisini değil, dünya psikiyatrisinin de kendi kuşağında sayılı isimlerindendi. Yazdığı kitaplarla, öğretileriyle, öğrencileriyle dünyaya çok şey kattı. Son anına kadar bunları yapmaya devam etti. Her ölüm erken ölümdür. Engin Hoca güle oynaya, hakkını vererek yaşadı ve öylede veda etti. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Engin Geçtan'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi olan İzmir'e gönderildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim