ADANA’nın tanınmış plastik cerrahlarından Prof.Dr. Mehmet Sabri Acartürk hakkında, evliliğine karşı çıkan aynı bölümde görevli oğlu Yrd.Doç.Dr. Tahsin Oğuz Acartürk’e herkesin içinde saldırıda bulunduğu iddiası ile soruşturma açıldı. Polis olayın tanıklarının ifadesine başvururken, Tıp Fakültesi Dekanlığı da konuyu idari yönden soruşturuyor.
Baba-oğul öğretim üyelerinin arası, 66 yaşındaki Prof.Dr. Mehmet Sabri Acartürk’ün eşinden ayrılıp genç bir kadın ile evlenmesi nedeniyle açıldı. Prof.Dr. Acartürk’ün aynı bölümde birlikte çalıştığı oğlu Yrd.Doç.Dr. Tahsin Oğuz Acartürk, mahkemeye başvurup, babası hakkında ‘vesayet’ davası açtı.
Babasının 2005 yılından bu yana ilaç kullandığını, ruhsal sağlığının iyi olmadığını öne süren oğul Acartürk’ün iddiaları üzerine, Adana 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, profesörü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastaneden ‘Bipolar Affektif Bozukluğu/Manik Depresif Psikoz’ teşhisi konularak rapor düzenlendi, bankadaki hesaplarına da ‘tedbir’ konuldu. Acartürk, bu rapora itiraz edip, başka bir sağlık kuruluşunda sağlık kontrolü talep etti.
Raporun geçerli sayılması halinde vesayet altına alınması gündeme gelen ve yeni evliliği tehlikeye giren Prof.Dr. Acartürk’ün bu gerginlik nedeniyle dün Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde karşılaştığı oğlunun üzerine yürüdüğü, hakaretlerde bulunduğu ileri sürüldü. Oğlu hem Dekanlık, hem de polise şikayette bulundu.
YANLIŞ AMELİYAT İDDİASI
Aynı profesör hakkında, yanlış ameliyat yaptığı iddiası ile B.Y. adlı bir kadın da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. C.B. adlı bir kadın öğretmen de benzer bir iddiada bulundu, dava açmaya hazırlandığını söyledi.
www.istanbulhaber.com.tr
Prof. babadan oğluna saldırı suçlaması

ADANA’nın tanınmış plastik cerrahlarından Prof.Dr. Mehmet Sabri Acartürk hakkında, evliliğine karşı çıkan aynı bölümde görevli oğlu Yrd.Doç.Dr. Tahsin Oğuz Acartürk’e herkesin içinde saldırıda bulunduğu iddiası ile soruşturma açıldı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
DEM Parti’den AKP sloganı: “Türkiye Yüzyılı…”DEM Partililer, 4 Ocak'ta yapacakları miting öncesi yayınladıkları deklarasyonda iktidarın 'Türkiye Yüzyılı' sloganına atıf yapılarak, "Türkiye’nin yeni yüzyılının karakteri ve içeriği, tekçilik ve inkar gibi eskinin devamı değil; eşitlik ve adalet içeren bir karakterde olmalıdır" denildi.
Mahkemeden ‘Gar Katliamı’ kararı: Dosya…!Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, 10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı’na ilişkin Gaziantep Valiliği’nin verdiği 'Soruşturma izni verilmemesi' kararını kaldırdı. Kararla birlikte bazı emniyet yetkilileri hakkında soruşturma yapılmasının önü açıldı.
Büyükçekmece Adliyesi soygununda yeni gelişme!Büyükçekmece Adliyesi’ndeki adli emanetten yaklaşık 150 milyon liralık altın ve gümüş çalınmasına ilişkin soruşturmada firari şüpheli Erdal Timurtaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldı, eşi Esma Timurtaş için arama çalışmaları sürüyor.
Vedat Işıkhan’dan ‘Asgari Ücret’ açıklaması!Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı öncesinde rakam telaffuz edilmesinin erken olduğunu belirterek, tarafların görüşlerinin komisyonda değerlendirileceğini söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan 17-25 Aralık açıklaması!Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemizin büyümesinin ve güçlenmesinin önünü her 10 yılda bir kesmeye çalışan vesayetçi zihniyetin hain operasyonlarından biri de 17-25 Aralık hain darbe girişimidir” dedi.
Devlet Bahçeli’den engelli kıza jest: Tekerlekli sandalye!Diyarbakır’da yaşayan Ayten Kızıltoprak’ın engelli kızı Nur Sultan için sosyal medyada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı tekerlekli sandalye çağrısı karşılık buldu. MHP Sur İlçe Başkanı Şakir Erdin, Bahçeli adına aileye bir tekerlekli sandalye teslim etti.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim





































