• BIST 10170.26
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C

Minikler, satranç turnuvasında Kasparov'a özendi

Minikler, satranç turnuvasında Kasparov'a özendi
Türkiye ve dünyanın en büyük satranç müzelerinden olan Gökyay Vakfı "Satranç Müzesi'nin düzenlediği turnuvada 7 yaş kategorisinde 20 öğrenci, kıyasıya...

Türkiye ve dünyanın en büyük satranç müzelerinden olan Gökyay Vakfı "Satranç Müzesi'nin düzenlediği turnuvada 7 yaş kategorisinde 20 öğrenci, kıyasıya mücadele etti. Minik Kasparov'ların heyecanlarına aileleri de ortak oldu.

'Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı Özel Satranç Turnuvası" adını taşıyan etkinlik, Ankara Altındağ ilçesindeki müze binasında ilk kez gerçekleştirildi.

Renkli ve zorlu geçen müsabakaların genel kategori şampiyonu Ahmet Tuğşad Öz oldu. Kızlar kategorisinde ise Berra Demircioğlu rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti.

Genel kategoride ikinciliği Çınar Tevfik Şahin, üçüncülüğü Etka Karabulut kazanırken, kızlar kategorisinde ise Nehir Akdoğan ikinci, Nil Çağıl Çetin üçüncü oldu.

103 ülkeden toplam 562 özel tasarım satranç takımının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ndeki turnuva sonunda, kendi kategorilerinde ilk üçe girenlere madalyaları törenle verildi. Dereceye giren minik satranççılar madalyanın yanı sıra müzenin hediye mağazasından hediyelere de sahip oldu.

MAYIS'TA İKİNCİ TURNUVA YAPILACAK

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yöneticisi Binnur Uçakhan turnuva hakkında yaptığı açıklamada, özellikle çocuklara satranç sporunu sevdirmek, daha fazla çocuğu satrancın büyülü dünyasına çekmek için çeşitli projelere imza attıklarını belirterek, "Gökyay Vakfı Satranç Müzesi yaşayan bir müze. Çocuklara ve gençlere yönelik satranç yatırımının bu ülkenin geleceğine yatırım olduğuna inanıyoruz. Satrançla tanışan çocukların okul ve hayat başarıları da yükseliyor." dedi.

Uçakhan, müzenin açıldığı günden itibaren öğrencilerin ve okul yönetimlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştığını ifade ederek, "Biz de müze yönetimi olarak çocuklara özel çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Satranç erken yaşlarda öğrenmesi gereken bir spor. Satranç insanı hayata hazırlar, doğru ve analitik bir şekilde düşürmeyi öğretir. Çocuklarımızın, gençlerimizin hayatı boyunca doğru adım atmasına alt yapı sağlar. Çocuklarımız bizim için çok önemli. Türkiye Satranç Federasyonu'nun da destekleriyle satranç eğitim seminerlerini başlattık. Hafta sonu, hafta içi minimum 6 kişiden oluşan gruplara satranç eğitim seminerleri veriyoruz." bilgisini aktardı.

Bu turnuvaların geleneksel hale gelmesini planladıklarına işaret eden Uçakhan, 7-8 Mayıs'ta 8–9 yaş grupları arasında 50 sporcunun katılımıyla ikinci turnuvayı yapacaklarını bildirdi. Cihan

Minikler, satranç turnuvasında Kasparov'a özendi

Minikler, satranç turnuvasında Kasparov'a özendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim