• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kırıkkale’de Hoca Ahmed Yesevi Konferansı Yapıldı

Kırıkkale’de Hoca Ahmed Yesevi Konferansı Yapıldı
Ahmed Yesevi'nin hayatı, eserleri, menkıbeleri ve hikmetlerinin konu edileceği "Hoca Ahmed Yesevi Konferansları', Ankara, Eskişehir ve Karaman'dan sonra Kırıkkale'de...

Ahmed Yesevi'nin hayatı, eserleri, menkıbeleri ve hikmetlerinin konu edileceği "Hoca Ahmed Yesevi Konferansları', Ankara, Eskişehir ve Karaman'dan sonra Kırıkkale'de gerçekleştirildi.

UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Türkiye'de Hoca Ahmed Yesevi'nin adını taşıyan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda Ahmed Yesevi'nin hayatı, eserleri, menkıbeleri ve hikmetlerinin konu edileceği "Hoca Ahmed Yesevi Konferansları" Ankara, Eskişehir ve Karaman'dan sonra Kırıkkkale'de gerçekleştirildi. Kırıkkale Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda sabah 10.30'da gerçekleşen törene Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Ahmet Yesevi ilköğretim Okulu Müdürü Necati Doğan ve bölgedeki diğer okul müdürleri katıldı. Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile içinde Ahmed Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı Ahmed Yesevi Kitaplığı'nın da hediye edildiği Ahmet Yesevi Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Kütüphane açılışı sonrasında okul konferans salonunda konuşma yapan Prof. Dr. Yıldız, öğrencilere Hoca Ahmed Yesevi ve hayatı hakkında bilgiler verdikten sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından hazırlanan Ahmed Yesevi hikaye kitabından hediye etti.

Ahmet Yesevi Üniversitesi, UNESCO, Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda saat 14.00'de gerçekleştirilen konferansta ise Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ın açılış konuşmalarından sonra konuşmacı Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Güngör katılımcılara Ahmed Yesevi'nin hayatı ve felsefesi hakkında bilgiler verdi. Konferansa Kırıkkale Polis Okulu öğrencileri, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nca atanan stajyer öğretmenler ve çok sayıda kişi katıldı. Konferans sonunda Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, katılımlarından dolayı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Prof. Dr. Zülfikar Güngör'e teşekkür edip, çiçek takdim etti.

Kırıkkale’de Hoca Ahmed Yesevi Konferansı Yapıldı

Kırıkkale’de Hoca Ahmed Yesevi Konferansı Yapıldı

Kırıkkale’de Hoca Ahmed Yesevi Konferansı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim