• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İbrahim Tatlıses'ten PKK'ya bir miktar para!

İbrahim Tatlıses'in para teklifinin değerlendirildiği KCK toplantısının dökümüne ulaşıldı.

Türkücü İbrahim Tatlıses'in terör örgütü PKK'ya para teklifinde bulunduğu iddia ediliyor. Tatlıses'in bu teklifinin değerlendirildiği KCK toplantısının dökümüne ulaşıldı.

PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'yla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, örgüt tarafından Almanya'da konser vermesi yasaklanan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in yasağın kaldırılması için örgüte maddi yardımda bulunmayı teklif ettiği iddia ediliyordu.

Habervaktim'in ele geçirdiği döküme göre, 13.02.2009 tarihinde KCK yöneticileri Nadir Yıldırım, Herdem Kızılkaya ve Hüseyin Zorlu arasında geçen görüşmede, Tatlıses'in talebi değerlendiriliyor.

Görüşmede, Tatlıses'in tanıdıklar aracılığı ile KCK / PKK'ya “bir miktar para hazırladığı” haberini gönderdiği konuşuluyor:

BİR MİKTAR ŞEY HAZIRLAMIŞLAR

“Ya onlar bir miktar şey hazırlamışlar. Yani ceza şeyimizi verelim, paradır yav bir miktar verelim, bir şeylere hazırlar. Yani öyle bir şeye hazırlar, para ……falan hani.”

Resmi dinleme kayıtlarına göre, görüşmenin tam dökümü şöyle:

Hüseyin ZORLU : He bu Nadir şeyin maliyesine bakan hesaplarına bakan, danışman gibi, İbrahim TATLISES'in görüşmek istiyormuş.

Nadir YILDIRIM : Ne diye?

Hüseyin ZORLU : Almanya'da, hani arkadaşlar ona konser yasağı koymuşlar ya, yasağın kalkması ile ilgili biz kimle görüşelim? Avrupa'mı burada mı? Biz muhatapları ile görüşmek istiyoruz demiş.

Nadir YILDIRIM :Nimet'in üzerinden mi geliyor?

Hüseyin ZORLU :Birisi Nimet'e ulaşıyor. Ben dedim yav İbrahim benim bildiğim kim ne olduğunu biliyor ya, dedi İbrahim TATLISES'i…….için bu hesaplarına bakan bir adam varmış artık kimse o adam o demiş ki ben yani biz kimle görüşelim nasıl görüşelim bu Almanya'da yasağın kalkması ilgili eğer mümkünse Avrupa mıdır buradaki arkadaşlarla mı artık Nimet'te dedi işte sözcülükteki arkadaşlara iletirsin, bunu böyle bir şeydir.
Herdem KIZILKAYA :Ne demiştin?

Hüseyin ZORLU :İbrahim TATLISES görüşmek istiyormuş. Bu Almanya da konserler falan yasak ya, orada yasağın kalkması ile ilgili. Bir adamı şey yapmış. Muhatap kimse ulaşmak istiyorlar, görüşmek istiyorlar.

Herdem KIZILKAYA : Vereceksin bize tam 10 milyar dolar hıııııııhııııı

Hüseyin ZORLU : Ya onlar bir miktar şey hazırlamışlar. Yani ceza şeyimizi verelim, paradır yav bir miktar verelim, bir şeylere hazırlar. Yani öyle bir şeye hazırlar, para ……falan hani.

MERAK EDİLEN SORU ŞU:

KCK yöneticileri arasında geçen bu görüşmenin tarihi 13.02.2009. Üzerinden yaklaşık 21 ay geçmiş. Şimdi merak edilen soru şu:

Adı daha önce de pek çok kez “örgüte maddi destek sağladığı” haberleri ile gündeme gelen Türkücü İbrahim Tatlıses KCK'ya yani PKK'ya bu görüşmeden anlaşılan “hazırladığı bir miktar para”yı ulaştırdı mı?

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim