• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Deniz Seki serbest bırakıldı

Deniz Seki'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 10 kişi mahkemece tutuklanırken Seki ile birlikte 7 kişi serbest bırakıldı.

OPERASYON ŞÖYLE GELİŞTİ

Kokain satıcılarının lideri olduğu ileri sürülen Diyarbakır doğumlu "Kedi Hakan" lakaplı Hakan Ç. ve adamlarını izlemeye alan İstanbul İl Jandarma ekipleri, Deniz Seki'nin de kokain satıcılarıyla bağlantısı olduğunu belirledi.

Operasyon için dün gece yarısı harekete geçen jandarma, İstanbul'un 10 ilçesi ile Ankara ve Diyarbakır'da 18 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 4'ü kullanıcı, diğerleri satıcı ve aracı 18 kişi yakalandı. Deniz Seki de dün sabah Kuruçeşme'deki evinin yakınındaki Les Ottomans Oteli'nde gözaltına alındı. Karşısında sivil giyili jandarma ekiplerini gören Seki avukatını çağırdı. Jandarma, evinde 2 saat arama yaptığı Deniz Seki'yi Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'na götürdü. Bu sırada Seki'nin klarnetçi sevgilisi Hüsnü Şenlendirici de karakola geldi. Şenlendirici, "Neden gözaltına alındığını biliyorum. Öyle bir şey yok. Öyle olsa beni de gözaltına alırlardı" dedi. Sağlık kontrolü için karakoldan çıkarılan Seki, Kumköy Sağlık Ocağı'na götürüldü. Deniz Seki buradan Şile Jandarma Karakolu'na sevk edildi. Hüsnü Şenlendirici de Seki'yi takip etti. Deniz Seki, gazetecilerin "Evinizde kokain içmek için yapılan düzenek bulunmuş" demesi üzerine, "Yok öyle bir şey. Bunu nereden çıkarıyorsunuz" dedi. Seki'nin avukatı da "Gerektiğinde açıklama yapacağız" diye konuştu.

Operasyonda 45 gram toz kokain, 38 taş kokain, 11 gram plaka esrar, 8 gram toz esrar, 5 gram kubar esrar, ecstasy haplar, kokain içiminde kullanılan 50 mili litrelik 95 şişe amonyak, bir hassas terazi, 4 kokain içme aparatı, bir kokain imalatında kullanılan kepçe ile kokain içiminde kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Ayrıca sahte kimlik ve sürücü belgesi ve bir bilgisayara el konuldu.

İSTANBUL HABER AJANSI

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim