• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Çocuklar Hiroşima'da ölenlerin anısına origamiden turna kuşu yaptı

Çocuklar Hiroşima'da ölenlerin anısına origamiden turna kuşu yaptı
Japonya'nın Hiroşima kentine 78 yıl önce atılan atom bombasının etkisiyle kansere yakalanarak, 12 yaşında yaşamını yitiren Sadako Sasaki'nin anısına düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, origamiden turna kuşu yaptı.

İstanbul Oyuncak Müzesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, İkinci Dünya Savaşı'nın Pasifik muharebelerinde ABD'nin 6 Ağustos'ta Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atmasının 78. yılı dolayısıyla Artİstanbul Feshane'de etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe video gönderen Oyuncak Müzesi Kurucusu ve yazar Sunay Akın, Hiroşima'ya atılan bombaları ve Sadako Sasaki'nin hikayesini anlattı.
Etkinliğe katılan 5-9 yaşlarındaki çocuklar, bir öğretmenin yönlendirmeleri ve etkinlik görevlilerinin rehberliğinde, kağıtları origami tekniğiyle katladı.
Çocuklar, Japon kültürüne göre kağıttan 1000 turna kuşu yaparsa iyileşeceğine inanan, ancak bu sayıyı tamamlayamadan 12 yaşında hayatını kaybeden Sadako Sasaki için turna kuşu yaptı.
Etkinliğe katılan, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu görevlilerinden Nomura Takeshi, AA muhabirine, Hiroşima'da büyük bir acının yaşandığını söyledi.
Japonlar olarak bu günü hiç unutmadıklarını ifade eden Nomura Takeshi, "Tekrarlanmasın diye herkes bunu öğreniyor. Bilgiyi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Uzun zaman barış devam etsin diye origami yapıyoruz." dedi.
Japon Hachisuka Rina ise Hiroşima'ya bomba atılmasının, dünyanın çok üzücü bir olayı olduğunu belirterek, "Türkiye, Japonya'dan çok uzak, ama etkinlik düzenlenip turna kuşundan origami yapılması bizim için çok önemli." diye konuştu.
Etkinliğe katılan 9 yaşındaki Kerem Ali Erkuş da tek başına kağıttan uçak yaptığını kaydetti.
"Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu" kitabını da okuduğunu anlatan Erkuş, "Bu kitap Sasaki'nin hayatını anlatıyor. Daha bitirmedim. Fakat orada bir tane arkadaşı varmış. Origamiyle turna kuşu yapıyoruz." ifadesini kullandı.
İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim