• BIST 11311.06
  • Altın 6173.165
  • Dolar 42.8045
  • Euro 50.5557
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 9 °C

Bu kadın terörist bakın kim çıktı

PKK'nın kadın yöneticisi Rojin Gevda, 4 Ekim'de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürüldü.


Terör örgütünün silahlı kanadı HPG ve Star Özgür Kadınlar Birliği sözde askeri konsey üyesi olan Aslan'ın, koruması Firaz kod adlı Halil Aktar'la birlikte öldürüldüğü belirtildi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, 4 Ekim'de PKK'lılarla çıkan çatışmada Dağlıca saldırısına katıldığı belirtilen örgütün kadın yöneticilerinden Rojin Gevda kod adlı Süreyya Aslan'ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Dağlıca saldırısına da katıldığı öğrenilen Aslan, daha önce terör örgütünün kadın yapılanması PAJK'ın içinde koordinasyon görevinde bulunduğu, son yıllarda ise Yüksekova kırsalındaki kadın teröristlerden sorumlu terör örgütü yöneticisi olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi. Bu arada Bitlis Valiliği, bir teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim