• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Alçaklık x Namussuzluk (Demokrasi adına)

Hasan Ulusoy

Kasabanın küçük çarşısının üst başındaki hırdvat dükkanının önündeki masada karşılıkjlı oturup havlu ile sarılı çaydanlıkta demlenen çayı içerken, sohbette demlenmişti. Söz siyasete dayanmış, son zamanlarda olup bitenler üzerinde, ülke üzerinde oynanan oyunlarla ilgili konuşurken, Koca Reis bir kıssa anlattı, belki de yaşanmış bir hikaye… Öfkesini düşürerek, “gurban iyi diğne” dedi, başladı…

“Koyün birinde bir adam varımış. Adamın garısına koyün ağası göz koyar, kâhyalardan birini çağırır “git filanın oğluynan gonuş, anasını bana versin.” der. Kâhya şaşkınlık içinde gider, oğlanı bulup, garşısına alır.

-Emmoğlu bizim ağa senin ananı sevmiş, âşık olmuş, yemeden içmeden kesildi. Ne yap ne et ananı ağaya ver. Oğlan şaşkındır, hakaret gördüğünün farkında ama ağanın adamına bi şey diyemez.

-Kâhya, benim anam evlidir, babamda sağ, bu nasıl olur?

-Bunun adını gonül işi goyalım, aşk diyelim, ben gönüldeki sevgi adına istiyom ananı.

Oğlanın çok zoruna gider.

-Böyle bir namussuzluğu teklif etmek alçaklıktır.

-Doğru, evli bir gadını gocası sağ iken istemek ahlaksızlıkdır.

-Bak bunu da biliyon. Bu iş olmaz. Hemi de akrabalar ne der?

-Düşündüğün şeye bek, akrabalarından dört namıssız daha buluruk, sen hee de yeter.

-Nasıl olur?

Kâhya olan şerefsizliği üzerine alarak izah eder.

-Bunun adı alçaklık mı?

-Alçaklık.

-O zaman ağanın hatrına ben bir alçaklık ettim istedim, sen de bir namussuzluk edip ver ananı… Adıan da aşk diyelim.” der.

Koca Reis’in tansiyonu yükselirken, koca yumruğunu masaya vurup,” İmralıdaki ağaları için ahlaksızlık, alçaklık yaparak bizden vatanın bi parçasını isteyen şerefsizler, bizden namussuzluk edip vermemizi söylüyorlar. Onu da isderken demograsi adına diyorlar. Bu milletin nikahı Malazgirt meydanında gıyıldı, millet sağ iken ecdadın yurdunu alçakların teklifiyle namussuzluk edip verecek dört pezevenge fırsat vermeyeceğiz. Sizinde demograsinizinde… Kor mü bu millet, bunların demograsi diye gettiği yerlere hele bi baksınlar.”

Gözleri dolup geliyor…

Sesi titriyor ama sözü bitmemiş koca reisin, yutkunup sitemini açıyor.

“Amerika'da ki hocaya da bi gaç lafım var. Ulan senin televizyonlarında gastelerinde bölücülerin ne işi var. Eğer dini bütün müslümanısan o şerefsizlerinen bir arada olamazsın. Artık vazgeç hoca, Allah bunu senden sorar, milletin naletini alma, alma, alma…”

Son sözleri biterken titreyen ellerini başına götürüp bir müddet ağrılarını savmaya çalıştıktan sonra öfkeli gözlerini gözüme düşürerek “Bunu yaz” diyor Koca Reis…

Yorumlar
Ahmet Gazi Babaoğlu
07 Kasım 2010 Pazar 12:49
=
Bu milleti kandıra kandıra nerlre getirdiler koca babam. Bak hele müslüman cemaat denenlerin televizyonlarındaki hayinleri dinlede gör. Tabi boşa dinleme, yanında mezesinide unutma. Sen bu işi bilirsin. Alçaklık eden edene ama korkuyorum baba, namussuzların sayısı da arttıkça artıyo. Kimi bilerek, kimi bilmeyerek namusszlarla beraber yürüyo. Ağzına sağlık koca reisin, kalemine kuvvet Ulusoy beyefendinin. Ankaradan selam
81.213.158.230
Rafet Annadinç
26 Ekim 2010 Salı 18:05
doğru teşhis
Sayın yazar, koca reis öyle teşhis etmişki tam isabet. koca reise saygılar
88.231.171.90
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim