• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Yurtdışında daha hesaplı konuşturacak

Cep telefonu operatörü Vodafone, şebekesi bulunan 21 ülkede ses, SMS ve internet kullanımını tek bir seçenekte topladı.

Şirket, yurtiçi-yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran 'Her Şey Dahil Vodafone Pasaport'u hayata geçirdi. Yurtdışında Türkiye fiyatlarıyla konuşma imkânı sağlayan kırmızı pasaport paketini iki yıl önce başlatan şirket, internet ve SMS hizmetlerini de pakete dahil etti.

Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, 2010'un sonunda faaliyete geçirdikleri Kırmızı Pasaport paketinde toplam kullanımın 100 milyon liraya ulaştığını söyledi. Öğüt, "Yurtdışında sesli arama kullanımında ciddi bir artış meydana geldi. Kırmızı Pasaport ile yurtdışına çıkan abonelerimiz yaklaşık 2 kat daha fazla arama yaptı. Şimdi, Her Şey Dahil Vodafone Pasaport seçeneğini hayata geçiriyor ve bu hizmetimizi daha da ileriye götürüyoruz." dedi. Söz konusu paket kapsamında Vodafone kullanıcıları tarifelerindeki her yöne dakikalarla Türkiye'yi arayabilecek, yurtiçi avantajlarıyla mesajlaşabilecek. Tarifelerin üzerine çıkan dakika, SMS ve data kullanımında ise yurtiçi fiyatlar üzerinde ücretlendirme yapılacak. Yurtdışında Türkiye dışında herhangi bir ülke arandığında ise kullanıcının Türkiye'deki tarifesine göre ücretlendirme yapılacak. Paketten faydalanan aboneler yurtdışında günlük 9,90 liraya, Türkiye tarifelerindeki her yöne dakikaların ve SMS'lerin tamamını ve günlük 25 MB'a kadar mobil interneti kullanabilecek.

70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor

Gelirler bakımından dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden Vodafone, 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor. "İşin sırrı Vodafone ülkelerinde yapılıyor olması." diyen Öğüt, paketin şimdilik yüzde yüz Vodafone operasyonu yönetilen 21 ülkede geçerli olduğunu söyledi. Öğüt, şirketin ortaklık şeklinde faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde yer almayan 'Kırmızı Pasaport'un Amerika'da kullanılabilmesi için ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Operatör, Türkiye'de ilk olan 'Akıllı Ücretlendirme Altyapısı' sayesinde abonelerin yurtdışı kullanımını otomatik algılayarak günlük 9,90 lira olarak ücretlendiriyor. Böylelikle, abonelerin Türkiye'deyken yurtdışına çıkmadıkları aylarda ya da yurtdışında olup kullanım yapmadıkları günlerde herhangi bir ödeme yapmalarına gerek kalmıyor.

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim