• BIST 11335.05
  • Altın 5946.834
  • Dolar 42.7243
  • Euro 50.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 11 °C

Le Monde gazetesinde İlhan Mansız şaşkınlığı!

İlhan Mansız'ın buz patenine yönelmesi, Fransa'da da şaşkınlık yarattı...
Fransız Le Monde Gazetesi, eski milli futbolcu İlhan Mansız’ın profesyonel olarak artistik buz pateni yapma isteğini büyük şaşkınlıkla karşıladı. Gazetede yayımlanan haberde, bugüne kadar futbolu bırakan birçok ünlünün gazetecilik ve televizyon programcılığı yaptığı; ancak Mansız’ın futboldan sonra profesyonel buz patenine yönelerek bir ilke imza attığı belirtildi.

2006’da sakatlığı nedeniyle futbola veda eden Mansız, buz pateniyle 2007’de Show TV’deki “Buzda Dans” yarışmasıyla tanıştı. Yarışmayı partneri Olga Bestandigova ile 1. tamamladı. Daha sonra 2014’te Rusya’nın Soçi Kenti’nde yapılacak Kış Olimpiyatları’na katılmak istediğini açıklayan Mansız günde 8 saat antrenman yapıyor. Önümüzdeki aylarda Slovakya ve ABD’ye giderek çalışmalarını sürdürecek.

Almanya doğumlu olan İlhan Mansız, 2002 Dünya Kupası’ndan sonra Japon Vissel Kobe, ardından Almanya’da Hertha Berlin takımına transfer oldu. Sakatlığı nedeniyle futbola ara veren, ardından 2005-2006 sezonunda Ankaragücü’ne transfer olan Mansız, son resmi golünü 30 Ekim 2005’te Beşiktaş’a atarak, futbol yaşamına veda etti.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim