Zaman gazetesinin haberine göre; El Cezire spor kanalına röportaj veren Senegal asıllı oyuncu, nasıl Müslüman olduğunu anlattı. Henry, "İslam'la tanışmamda Anelka, Abidal ile Ribery'nin etkisi oldu. Onlarla konuştukça kendimi İslam'a yakın hissettim ve kalbimle İslam'a inandım. İslamiyet benim için her şeyden önce gelmeye başladı" dedi.
Çevresinde Müslüman olmak isteyenlere çağrıda bulunan Fransa Milli Takımı'nın yıldızı şunları söyledi: "Diğer dinlere mensup olan insanlara sesleniyorum. İslam'ı merak ediyorlarsa etraflarına baksınlar, dünyayı gözlemlesinler, o zaman İslam'ı anlayacaklardır."
Süper yetenek, dünyaya dair merak ettiği her şeyin Kur'an-ı Kerim'de bulunduğuna değindi: "Dünya ile ilgili her şey İslam'da bir açıklık kazanır. İnsan bir şeyi merak ettiğinde onun Allah tarafından yaratıldığını bilir. Onunla ilgili açıklamalar da zaten Kur'an-ı Kerim'de yapılmıştır."
2006 Dünya Kupası arefesinde Müslüman olduğunu açıklayan Henry, attığı gollerden sonra sevincini secde ederek gösteriyordu. Onun bariz özelliklerinden birisi de dünyanın çeşitli yerlerinde başörtüsüne aleyhte yapılan provokatif çalışmalara şiddetle karşı çıkmasıydı. Henry, geçtiğimiz yaz İspanyol devi Barça'dan ABD takımlarından New York Red Bulls'a transfer olmuştu.
Thierry Henry, Müslüman oldu

Fransız ünlü golcü Thierry Henry’nin, Fransa Milli Takımı'ndaki Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam’ı seçtiği bildirildi.
Etiketler: Thierry Henry, fransa, milli takım, müslüman, Thierry Henry müslüman, istanbulhaber, denizhaber, aksiyonhaber, gündem, sondakika, ensonhaber, haberler, türkiye, iha, dha, google, thyhaber, ulasimonlin
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Araç Sahipleri İçin Rehber: Kasko Sigortası Seçerken Dikkat Edilmesi GerekenlerGünümüzün yoğun trafiğinde araç kullanırken beklenmedik durumlarla karşılaşma ihtimali her zaman mevcuttur. Dikkatli sürüş alışkanlıklarına rağmen kazalar, hırsızlık veya doğal afetler gibi istenmeyen olaylar her an meydana gelebilir. İşte bu noktada kasko sigortası, aracı ve araç sahibini finansal açıdan güvence altına alan önemli bir araçtır.
"Kurbağa adamlar" Karadeniz'de her an göreve hazırOrdu Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde görevli "kurbağa adamlar", yıl boyu her türlü iklim şartında düzenli antrenman ve dalış yaparak zorlu görevlere hazırlanıyor.
Evrim Rızvanoğlu’ndan ‘Kartepe’ ve ‘İzmit’ açıklaması!CHP Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Kocaeli Kartepe’de planlanan çelikhane ve haddehane projesinin yerleşim alanlarına yakınlığı, çevre ve halk sağlığı üzerindeki olası etkileri ile bölgenin tarım, hayvancılık ve turizm potansiyeline vereceği zararlar nedeniyle iptal edilmesi çağrısında bulundu.
Tapuda milyonları ilgilendiren düzenleme: 2B!Vasfını kaybetmesine rağmen mevzuat gereği ormanlık alan olarak görünen fakat 2B statüsünde olmayan arazilerde tapu sorununun çözümü için hazırlanan kanun teklifi ile mülkiyet anlaşmazlıkları giderilecek. AKP tarafından hazırlanan teklifin detayları belli oldu.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim







































Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.
www.AksiyonHaber.com
İSTANBUL HABER AJANSI