• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yemen Dışişleri Bakanı ile görüşen Sisi: Çözüm siyasi olmalı

Yemen Dışişleri Bakanı ile görüşen Sisi: Çözüm siyasi olmalı
Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Makhlafi ile başkent Kahire'de görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Husiler ile koalisyon güçlerinin...

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Makhlafi ile başkent Kahire'de görüşen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Husiler ile koalisyon güçlerinin desteklediği Halk Direniş güçleri arasındaki çözümün siyasi olması gerektiğini söyledi.

Arap Birliği'nden, Bağdat'ın çağrısı üzerine, Türkiye'nin Irak'ın Musul kentindeki askeri varlığını görüşmek üzere olağanüstü gerçekleştirdiği toplantı için Arap dışişleri bakanları Mısır'da bir araya geldi. Toplantı için başkent Kahire'de bulunan Yemen Dışişleri Bakanı el-Makhlafi ile Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi dün ikili görüşme yaptı.

Mısır'da yayın yapan devlet gazetesi El-Ahram'da çıkan habere göre Sisi görüşmede, Yemen'deki çatışmaların Birleşmiş Milletler kararına dayalı Körfez İşbirliği Konseyi'nin girişimiyle siyasi bir çözüme ulaşmasının önemini vurguladı. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf tarafından yapılan açıklamada, iki tarafın Kızıldeniz'deki Bab el-Mendeb Boğazı'nın güvenliği de dahil olmak üzere Yemen'deki son gelişmeler ve Birleşmiş Milletler müzakerelerini görüştüğü belirtildi. Açıklamada, Dışişleri Bakanı el-Mekhlafi'nin Sisi'ye "Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Mısır'ın Yemen'e verdiği desteği öven" bir mesajını getirdiği ifade edildi.

Öte yandan, Mısır Yemen'de İran destekli Husilere karşı Suudi Arabistan önderliğindeki askeri koalisyona deniz ve hava desteği vermişti. Cumhurbaşkanı Sisi de Güney Yemen'deki limanların korunması ve Hadi yanlısı güçlere eğitim verilmesi için asker göndermeyi taahhüt etmişti. Sisi yönetimi, Yemen operasyonuna destek vermek amacıyla Mart ayında dört savaş gemisini Aden Körfezi'ne göndermişti. Mısır donanması halen Bab El-Mandeb Boğazı'nın güvenliğini sağlıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim