• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Yangın kulesi

Yangın kulesi
Dubai'deki 336 metrelik Marina Tower'ın 50'nci katında çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle yayıldı. Bina sakinleri tahliye edildi. İtfaiye, bir faciaya dönüşmeden önce alevleri söndürdü

Dubai'nin en yüksek binalarından Marina Tower'da dün yangın paniği yaşandı. Yangın, faciaya dönüşmeden itfaiye ekiplerince söndürülürken erken müdahale sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı. Dubai'nin kıyı bölgesinde yer alan dev gökdelen Marina Tower'da dün gece saatlerinde yangın çıktı. Binanın 50'nci katında başlayan yangın, o sırada bölgeyi vuran şiddetli fırtınanın da etkisiyle birden yayılınca panik başladı. Yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederken kurtarma ekipleri de rezidans sakinlerini tahliye etti. Yanan nesnelerin, fırtınanın şiddetiyle alev topları gibi aşağı düşmesi, aşağıdaki ekiplerin hayatını tehlikeye atarken, bina çevresinde bulunan vatandaşlar da tedbir amaçlı olarak bölgeden uzaklaştırıldı. 

ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR 
Binadan saçılan alev toplarının, yakınındaki sokaklara da düşmesi üzerine olay yeri çevresindeki yollar geçici süreliğine trafiğe kapatıldı. Kısa sürede diğer katlara da sıçrayan yangın, faciaya dönüşmeden kısa zamanda kontrol altına alındı. Yangının hangi sebeple çıktığı ise henüz tespit edilemedi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Bina içi ve çevresinde güvenliğin sağlanmasının ardından sabah saatlerine doğru rezidans sakinlerinin tekrar evlerine girmesine izin verildi. 

336 METRE, 79 KAT... 
Dubai'nin en yüksek rezidanslarından biri olan 336 metre uzunluğundaki Marina Tower'da toplam 79 kat bulunuyor. 

O FİLMİ HATIRLATTI
Dubai'de dün yaşanan yangın akıllara, 1974 yapımı 3 Oscar ödüllü unutulmaz "Yangın Kulesi" (The Towering Inferno) filmini getirdi. Paul Newman, Steve McQueen, William Holden, Fay Dunaway ve Fred Astaire gibi pek çok ünlü ismin yer aldığı film, dev bir gökdelenin açılış gecesinde, bir ofiste başlayıp hızla kontrolden çıkan yangını ve ekiplerin binadaki insanları kurtarma mücadelesini ele alıyordu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim