• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu
Ukrayna'da koalisyon partilerinin başbakanlık üzerinde uzlaştığı isim Vladimir Groysman, parlamentoda yapılan güven oylamasında 257 milletvekilinin oyunu...

Ukrayna'da koalisyon partilerinin başbakanlık üzerinde uzlaştığı isim Vladimir Groysman, parlamentoda yapılan güven oylamasında 257 milletvekilinin oyunu alarak başbakan oldu.

450 sandalyeli parlamentonun oylama oturumuna katılan 390 milletvekilinden 257'si "evet", 50'si "hayır", 48'i "çekimser", 35'i ise oy kullanmadı. Ülkede güven oylaması için yeter sayısı ise 226.

Vladimir Groysman'ın yeni kabinesinde görev alacak bakanlar da yapılan oylama sonucunda belli oldu. Yeni hükümette eski kabineden altı bakan yerini korudu.

Ukrayna'nın yeni kabinesi şu isimlerden oluşuyor:

"Başbakan Birinci Yardımcısı Stepan Kubiv, Sosyal Sorunlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Pavel Rozenko, Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı İvanna Klimpuş-Tsintsadze, Başbakan Yardımcısı Vladimir Kistion, Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Şimkiv, İnsani İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Vyaçeslav Kirilenko, Kültür Bakanı Yevgeniy Nişuk, Finans Bakanı Aleksandr Danilük, Sosyal Politikalar Bakanı Andrey Reva, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ostap Semerak, Eğitim ve Bilim Bakanı Liliya Grineviç, Tarım Bakanı Taras Kutovoy, İmar ve İskân Bakanı Vladimir Omelyan, Bölgeler Bakanı Gennadiy Zubko, Devlet Bakanı Aleksandr Sayenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Enformasyon Politikaları Bakanı Yuriy Stetsya, Gençlik ve Spor Bakanı İgor Jdanov, Terörle Mücadele ve İşgal Edilen Topraklardan Sorumlu Bakan Vadim Çernış, Enerji Bakanı İgor Nasalik."

UKRAYNA'NIN EN GENÇ BAŞBAKANI

Bugün yapılan güven oylamasına katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, genel kurulda yaptığı konuşmada, Groysman'ı yeni nesil politikacı olarak nitelendirerek, "Vladimir Groysman bağımsız Ukrayna tarihinin en genç başbakanı olacaktır." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun şubat ayında, Başbakan Arseniy Yatsenük'ün istifasını istemişti. Uzun bir hükümet krizi akabinde Yatsenük, 10 Nisan Pazar günü yaptığı ulusa seslenişte istifa ettiğini açıklamış ve 11 Nisan Pazartesi günü istifa dilekçesini parlamentoya sunmuştu. Yatsenük'ün istifası akabinde yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için çalışmalar başlamıştı. Petro Poroşenko Bloku ile Halk Cephesi koalisyonu başbakan konusunda eski Parlamento Başkanı Vladimir Groysman konusunda uzlaşmıştı. Bugün parlamentoda yapılan güven oylamasında 257 oy alan Groysman, başbakanlık koltuğuna oturdu.

VLADİMİR GROYSMAN KİMDİR?

Vladimir Groysman, 20 Ocak 1978'de Ukrayna'nın Vinnitsya şehrinde doğdu. Hukuk ve kamu yönetimi eğitimi alan Groysman, 24 yaşındayken Vinnitsya şehir meclisinin en genç üyesi oldu. Groysman, 2006 ve 2010 yıllarında Vinnitsya belediye başkanı seçildi. 2014 yılında başbakan yardımcılığı yapan Groysman, Donbas'ta düşürülen Malezya uçağıyla ilgili hükümetin kurduğu kaza inceleme komisyonunun başkanlığını yürüttü. Groysman, 24 Temmuz 2014'te Arseniy Yatsenük'ün başbakanlıktan istifa etmesinden sonra kısa bir süre için geçici başbakanlık görevini yürüttü.Cihan

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı Vladimir Groysman oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim