• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

Türkmenistan, Rusya üzerinden Avrupa'ya açılmak istiyor

Türkmenistan, Rusya üzerinden Avrupa'ya açılmak istiyor
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya'nın Astrahan Bölge Valisi Aleksandr Jilkin ile bir araya geldi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya'nın Astrahan Bölge Valisi Aleksandr Jilkin ile bir araya geldi. Görüşmede, Hazar Denizi'nde feribot seferlerin yapılması, Türkmenistan yüklerinin Rusya üzerinden Avrupa'ya taşınması, Aşkabat ile Astrahan arasında uçak seferlerinin başlatılması gibi konular ele alındı.

Astrahan Bölgesi basınının haberine göre, Vali Jilkin'i kabul eden Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Rusya'nın birçok bölgesi ile sıkı işbirliğinin tesis edildiğini ve özellikle Astrahan bölgesi ile ortak projelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

Vali Jilkin, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Hazar Denizi'nde düzenli olarak feribot seferlerinin yapılması konusunu değerlendirdiklerini belirtti. Türkmenistan'ın 2 adet büyük gemisinin olduğuna dikkat çeken Jilkin, Türkmenistan'dan Rusya üzerinden Avrupa'ya yük taşınabileceğini aktardı. Jilkin aynı zamanda Avrupa'dan yine aynı güzergahtan Türkmenistan'a da yük taşınabileceğinin altını çizdi.

Aşkabat ile Astrahan arasında uçak seferlerinin başlatılmasının Türkmenistan'a turist akımını da arttıracağına dikkat çeken Bölge valisi, "Dünya ekonomisindeki durum değişiyor. Bu nedenle Türkmenistan ile Rusya arasındaki ilişkileri, petrol ve doğalgaz sektörleri ile sınırlandırılmayıp başka alanlara da taşınması, her iki ülke açısından önemli" ifadelerini kullandı.

Astrahan Bölge Valisi Jilkin ve beraberindeki heyet, Türkmenistan Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nde görüşmelerde bulundu. Görüşmede, Astrahan Bölgesi'nde ticaret-lojistik merkezinin kurulması konusu değerlendirildi. Türkmen tarafı, bu merkezdeki alanın 7 hektar alana kadar artırılması ve bu bölgede ürünlerin muhafaza edilmesi için özel depoların kurulması ve buradan Rusya geneline ve Avrupa'ya ürün ihracatının gerçekleştirilmesi gibi konularda da bilgi paylaşımında bulundu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim