• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Türkiye, inovasyonun üssü oluyor

Türkiye, inovasyonun üssü oluyor
Fujifilm, Japonya, Amerika, Hollanda, İspanya ve İngiltere'den sonra altıncı "Açık İnovasyon Merkezi'ni İstanbul'da hayata geçirdi.

Fujifilm, Japonya, Amerika, Hollanda, İspanya ve İngiltere'den sonra altıncı "Açık İnovasyon Merkezi'ni İstanbul'da hayata geçirdi.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Fujifilm, fotoğraftan medikale, grafik sistemlerden endüstriyel ürünlere kadar uzanan teknolojik alt yapısını girişimcilere açıyor.

Şirketin Türkiye'deki ana faaliyet alanları olan medikal sistemler, grafik sistemler, endüstriyel ürünler, dijital kamera ve fotoğraf baskı ürünlerinin dışında; global know-how'ı da tüm şirketlere, üniversitelere ve girişimcilere açık olacak. Öncelikli olarak "Sağlık, enerji, çevre ve endüstri" konularında çalışmaları, projeleri ve fikirleri olan potansiyel iş ortakları; iş birliği fırsatlarını değerlendirmek için bu merkezi ziyaret edebilecek.

Fujifilm Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Jun Higuchi, "Value from Innovation" (İnovasyondan Gelen Değer) sloganı potansiyelimizi ortaya çıkarıyor. Bununla beraber, yarının iş kollarını ve yaşam tarzını yaratmak için yenilikçi teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri sürekli olarak geliştirmeye yönelik taahhüdünü anlatıyor. İnovasyon merkezimiz, gelişmiş teknolojilerle geleceğe öncülük edecek. Devlet kurumları ile de iş birliği yaparak, ihtiyaç duyulan araştırma ve geliştirme projelerine katkı sağlamaktan mutluluk duyacağız" dedi.

"Misyonumuz; sürdürülebilir kurumsal faaliyetlerimiz sayesinde dünya çapındaki tüm insanların yaşam kalitesini arttırmaya yardımcı olmaktır" diyen Higuchi, "Açık İnovasyon Merkezi yaklaşık 50 ülkeye hizmet verecek. Kazakistan'dan Güney Afrika'ya uzanan ve Orta Doğu'yu da kapsayan geniş coğrafyada, potansiyelinden dolayı İstanbul'u inovasyonun merkezi olarak konumlandırdık. Açık İnovasyon Merkezi'miz, küresel yeniliklerin keşfedilmesine olanak sağlayacak. Fotoğraf filmiyle başladık; medikale kadar uzanan çok sayıda temel teknoloji geliştirdik. Çok daha ileri ürünleri geliştirmek amacıyla bu teknolojileri etkin bir şekilde kullanıma soktuk. Bu merkez, teknik ilerlemelerini takip etmek isteyen geniş bir coğrafyadaki girişimcilere ve yeni teknolojiler ile yakın ilişki kurmak isteyenlere ilham verecek. Gelin, fikirlerinizi teknolojimizle harmanlayalım" dedi.

Fujifilm Türkiye Genel Müdürü Cengiz Metin de iş birliği çağrısı yaparak, "Öncelikli olarak devlet kurumları ve üniversitelerle iş birliği halinde olacağız" dedi. İnovasyon alanında buluşmak için ortak bir platform oluşturduklarını belirten Metin şöyle devam etti: "Sağlık, endüstri ve teknoloji alanında çözümlerimiz var. Burada iş ortaklarımızla önemli projeleri geliştirerek anlaşmalar yapmayı hedefliyoruz. Buradan açık çağrı yapmak istiyorum, mevcut fikirleri olanlarla karşılıklı ürün geliştirmeleri yaparak inovatif çözümler sunmak istiyoruz".

Türkiye, inovasyonun üssü oluyor

Türkiye, inovasyonun üssü oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim