• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C

İyi Bir Oyun Bilgisayarı Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

İyi Bir Oyun Bilgisayarı Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Oyun bilgisayarlarının hem donanım hem de yazılım açısından yüksek performanslı olması önemlidir çünkü çevrimiçi ya da çevrimdışı fark etmeksizin oyun sırasında bilgisayarın tüm performansı oyuncunun başarısını etkiler. O zaman iyi bir oyun bilgisayarı özellikleri nasıl olmalıdır sorusu akla gelir. Bu sorunun yanıtını birkaç maddeyle sıraladık.

Doğru İşlemci Tercihi
Hem kaliteli hem de sorunsuz bir oyun deneyimi için güçlü bir işlemci seçilmelidir. Son dönem işlemciler arasında yer alan Intel markasının Core i5 ve i7 işlemcileri yanı sıra AMD Ryzen 5 ya da 7 işlemcileri de oyun bilgisayarlarında sıklıkla tercih edilir. Unutulmamalıdır ki işlemci sadece oyun oynarken değil bilgisayarda farklı işler yaparken de oldukça önemli bir görev yapar.
Doğru Grafik Kartı Tercihi
Hem yüksek çözünürlüklü hem de yüksek kaliteli grafikler için güçlü bir grafik kartı seçilmelidir. İyi bir oyun deneyimi için grafik kartının önemi herkes tarafından kabul edilir. Bu açıdan NVIDIA markasının Geforce RTX ya da AMD markasının Radeon RX serileri yeni nesil kart seçenekleri arasındadır. 
Doğru RAM Tercihi
Oyunlar yüksek miktarda RAM kullanır. Bu nedenle de oyun bilgisayarı seçiminde en az 8 GM olmak üzere 16 GB ve üzerinde RAM tercihi gerekir. Yüksek RAM miktarı her zaman daha iyi bir oyun performansıyla deneyimi sunar.
Doğru Soğutma Sistemi Tercihi
Oyun bilgisayarları tercih edilen yüksek performanslı bileşenler sebebiyle kolayca ısınabilir. Bu açıdan etkili soğutma sistemleri bilgisayarların aşırı ısınmasını önleyerek bilgisayarın performansının düşmesini engelleyecektir.
Doğru Depolama Birimi Tercihi
Oyunlar büyük boyutlardadır. Bu sebeple de doğru depolama birimi de iyi bir oyun deneyimi için şarttır. En az 256 GB SSD olmak üzere 512 GB SSD veya daha üzerindeki depolama birimleri hızlı yükleme imkanı sunar.
Doğru Güç Kaynağı Tercihi
Oyun bilgisayarlarında yüksek bileşenlerin önemi vurgulamıştık. Bu yüksek bileşenlerin bir diğer dezavantajı da yüksek güç tüketmeleridir. Bu sebeple de onların ihtiyacı olan gücü karşılayacak güç kaynakları tercih etmek gerekir.
Doğru Ekran Tercihi
İyi bir oyun deneyimi için renklerin ve görüntüler için iyi çözünürlükte bir ekrana ihtiyaç duyulur. 1440p ya da 4K çözünürlüğündeki ekranlar kaliteli oyun görselleri ile oyun oynama imkânı sunar.
Doğru Klavye Ve Mouse Tercihi
Oyun oynamak efor gerektirir. Bunun için oyun oynamaya uygun ergonomik, tepki süresi yüksek klavye ve mouse seçilmesi gerekir. 
Oyun bilgisayarı seçiminde tüm bunlara ek olarak satın alınacak firmada çok önemlidir. Atom Bilişim hem online hem de perakende alışveriş tercihlerinizde en kaliteli oyun bilgisayarı seçeneklerine ulaşmanıza imkan sağlar. https://www.atombilisim.com.tr/ adresini inceleyerek başarılı ve unutulmaz oyun deneyimi için en iyi oyun bilgisayarı seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim