• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

TÜİTAK Bölge Yarışması’nda 17 finalist belli oldu

TÜİTAK Bölge Yarışması’nda 17 finalist belli oldu
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finalistleri belli oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finalistleri belli oldu. 17 finalistin 7'si Samsun, 5'i Odu, 3'ü Tokat, 2'si ise Giresun'dan seçildi.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoloji, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, tarih, Türkçe ve matematik alanlarında ortaokul öğrencilerine yönelik Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finalistleri açıklandı. Bu yıl yarışmaya 7 ilden bin 329 proje başvurusu yapıldı. Proje sergisinin ardından bölge finalinde kazanan 17 proje açıklandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bölge ödül töreninde öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı. Finalistler, 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye final yarışmasına katılacak.

Ceyhan: "Projeleriniz bizi heyecanlandırıyor"

Ödül töreninden önce bir konuşma yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, "Teknolojik ürünlerin arkasında bilim vardır. Arkasında proje bilisi ve amacı olan bir insan topluluğu var. Bana göre hiçbir iş birliği bundan daha kıymetli olamaz. Bir şeyi merak ettiğiniz için bir şeyler yapıyorsunuz. Belki maddi getirisi olmasa da onu öğrenmek için bir şeyler yapıyorsunuz. Biz de bu projeleri gördüğümüz zaman heyecanlanıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Bu tür yarışmaların kendileri için çok iyi olduğunu belirten öğrenciler, gelecek yıllarda projelerini daha da geliştirmek istediklerini söylediler.

İçbudak: "Biz şu anda toprağa tohum atıyoruz"

Bu tür bilimsel yarışmaların gençler için çok önemli olduğunu vurgulayan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, "Bölgemizdeki 7 ilden 1329 proje başvurusu yapıldı. Jüri üyelerimizin sergi değerlendirmesi sonucunda 16-20 Nisan'da Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde bölgemizi temsil edecek 17 proje belirlendi. Bölgemizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ülkemizde bilim ve teknolojiyi geliştirmek için TÜBİTAK'ın yaptığı bu yarışmalar çok önemli. Biz şu anda toprağa tohum atıyoruz. Bu tohumlar yetişecek ve ürün verecektir. Bu etkinliklerden bilimin öncüleri çıkacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim