• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Trump ırkçı lider Mussolini'nin ünlü sözünü paylaştı

Trump ırkçı lider Mussolini'nin ünlü sözünü paylaştı
Son günlerde ismi ırkçı örgüt Ku Klux Klan'la anılan ABD başkan aday adayı Trump, Mussolini'nin bir sözünü ilginç bulduğu için Twitter'da paylaştığını söyledi. Trump, Ku Klux Klan'ı tanımadığını iddia etti ama babası örgüt üyesi çıktı.

ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı Donald Trump, İtalyan faşist lider Mussolini’nin sözünü Twitter’daki hesabından paylaştı. 

Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ayrımcı açıklamalarıyla bilinen emlak milyarderi Trump, faşizmin kurucusu İtalyan lider Benito Mussolini'nin "100 yıl koyun gibi yaşayacağına birgün aslan gibi yaşa" sözünü paylaştı. 

Cumhuriyetçi başkan aday adayı Trump'ın ırkçı liderin sözünü paylaştığı hesap olan "ilduce2016" de, ismini Mussolini'den alıyor. İtalyanlar 1945'te liderleri Mussolini'yi "Il Duce" olarak anıyorlardı. 

"ilduce2016" hesabından paylaşılan sözün İtalyan ırkçı lider Mussolini'ye ait olduğu Amerikan gazetesi New York Times tarafından iddia edildi. Gazeteye göre, Amerikan Time dergisi 1943'teki bir sayısında, bu sözün Mussolini'ye ait olduğunu yazdı.

BABASI IRKÇI ÖRGÜT ÜYESİYMİŞ 

Trump'a "ırkçı" eleştirilerin arttığı bir dönemde babası Fred Trump'la ilgili bir iddia da ortaya atıldı. 

New York Times gazetesinde Haziran 1927’de yayımlanan bir haberde, Donald Trump’ın bugünkü zenginliğinin asıl mimarı olan babası Fred Trump’ın ABD’de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı gizli örgüt Ku Klux Klan’a üye olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu haberde o sıralar 21 yaşında olan Fred Trump’ın Ku Klux Klan üyeleriyle polise saldırdığı belirtiliyor.

TRUMP BABASINI SAVUNDU 

Donald Trump, Amerikan televizyonu CNN’e verdiği röportajda babasıyla ilgili suçlamaları reddetti. Ku Klux Klan’ı tanımadığını belirten milyarder, kullandığı özlü sözün Mussolini’ye ait olduğunu bildiğini ancak bu sözü ilginç bulduğu için paylaştığını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim