• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Ferençvaroş ilçesindeki hastaneye ekipman yardımında...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Ferençvaroş ilçesindeki hastaneye ekipman yardımında bulundu.

Hastanenin 3 ayrı bölümüne tıbbi cihaz desteği veren TİKA, bağırsak kanseri tarama cihazı, fizyoterapi kulesi ve kalp damar hastalıkları analizi yapabilen cihazın teslim törenine Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, TİKA Macaristan Koordinatörü Pınar Havva Özcan, Ferençvaroş Belediye Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, Ferençvaroş Hastanesi Müdürü Dr. Jozsef Kovacs iştirak etti. Törene, KKTC Macaristan Temsilcisi Selda Çimen, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Orta Avrupa Temsilcisi Suat Karakuş, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, T.C. Budapeşte Ticaret Müşaviri Faruk Cömert, hastane çalışanları, kalabalık bir davetli grubunun yanı sıra Macar medya mensupları da katıldı.

Ferençvaroş Belediye Başkanı Yardımcısı Miklos Zombory tarafından yapılan konuşmayla başlayan tören, Büyükelçi Şakir Fakılı'nın konuşmasıyla devam etti. Büyükelçi Fakılı, sağlığın önemli bir konu olduğunu, Macaristan'ın sağlık konusunda çok ilerde bir ülke olduğunu, ülkede çok değerli doktorların bulunduğunu, Türkiye'den tıp konusunda eğitim yapmak üzere Macaristan'a çok sayıda öğrenci gönderdiklerini söyledi. Macaristan'la Türkiye arasındaki ilişkilerin stratejik ilişkiler olduğunu söyleyen Fakılı, "TİKA'nın bağışladığı bu aletlerin bu hastaneye katkıda bulunmasını, yardımcı olmasını diliyorum. Güle güle kullanın diyorum, teşekkür ediyorum" diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan TİKA Macaristan Koordinatörü Özcan ise 2014 yılından bu yana Macaristan'da, dünya genelinde ise 50 ülkede faaliyet gösterdiklerini, her sektörde faaliyet ve proje yapmaya çalıştıklarını, Macaristan'da esas olarak tarihi Türk eserlerinin restorasyonları ve tarihi mirasın korumasına yönelik olduğunu söyledi.

Devir teslim töreni anlaşmasına atılan imzaların ardından kurdeleler kesildi ve teknik ekipman hastane yetkililerine teslim edilmiş oldu. İHA muhabirine konuşan TİKA Macaristan Koordinatörü Özcan, daha önce Budapeşte'deki 2 hastaneye tıbbi cihaz yardımında bulunduklarını, şimdiki yardımla birlikte tıbbi cihaz desteği verdikleri hastane sayısının 3'e çıktığını, yakın zamanda da Szentendre şehrindeki bir hastaneye tıbbi cihaz desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Orta Avrupa Temsilcisi Suat Karakuş da duygulu bir tören olduğunu, TİKA'nın Macaristan'da yaptığı yardımsever faaliyetlerle adından sıkça bahsettirdiğini, kendilerinin de bu gibi faaliyetleri yakından takip ederek TİKA'ya her türlü desteği verdiklerini kaydetti.

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

TİKA’dan Macaristan’a Tıbbi Teçhizat Yardımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim