• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Terör saldırılarının ardından Brüksel havalimanı tekrar açıldı

Terör saldırılarının ardından Brüksel havalimanı tekrar açıldı
Terör saldırılarından 12 gün sonra tekrar açılan Brüksel uluslararası havalimanında ilk uçuşlar gerçekleştirildi.

Terör saldırılarından 12 gün sonra tekrar açılan Brüksel uluslararası havalimanında ilk uçuşlar gerçekleştirildi. Yolcuların en az üç saat öncesinden havalimanına gelmesi isteniyor.

Brüksel Havayolları'na ait 3 uçağın bugün havalimanından kalkacağı bildirilirken ilk uçağın Portekiz'in Algarve bölgesinde bulunan Faro'ya gittiği açıklandı. Diğer iki uçağın Turin ve Atina'ya gideceği bildirildi. Saldırılardan önce Brüksel havalimanından Pazar günleri ortalama 150 uçağın inip kalktığı da açıklanırken gelecek haftalarda bu rakama tekrar ulaşması isteniliyor.

22 Mart'ta 2 canlı bomba büyük bir saldırı gerçekleştirerek bir faciaya yol açtı. Havalimanı girişinin büyük bir kısmı kullanılmaz hale geldi. Bugün havalimanının küçük bir kısmı tekrar açılırken giriş ve çıkışlar polis, asker ve özel güvenlik şirketi mensupları tarafından korumaya alındı. Yolcu bileti olmayan hiç kimseyi içeriye almayan yetkililer basın mensuplarının da dışarda durmasını istedi.

Pazartesi 4 nisan tarihinden itibaren saatte 5-6 uçuşun gerçekleşeceğini söyleyen havalimanı yetkilileri geçici olarak girişe çadır şeklinde güvenlik koridoru yapıldığını ifade etti. Bir saatte 800 kişinin havalimanına giriş yapabileceğini söyleyen yetkililer, yolcuların güvenlik önlemlerine hazırlıklı olmalasını istedi. İtfaiye ve ilk yardım ekiplerinin geçici giriş için izin verdiği de aktarılırken bütün önlemlerin alındığı belirtildi.

BAGAJLAR HAVALİMANINA GİRMEDEN KONTROL EDİLECEK

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kilolarca patlayıcıyı Brüksel Havalimanı'na kolayca sokup patlatmalarının ardından güvenlik artırıldı. Bundan sonra havalimanına giriş yapacak herkesin çantası kontrol edilecek. Akıllı güvenlik kameralarının havalimanına yerleştirildiğini de söyleyen yetkililer bütün arabaların plakalarının da kontrol edileceğini ekledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim