• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Spam Mail Uyarısı

Spam Mail Uyarısı
Rixos Yazılım Yöneticisi Alihan Ünal, son zamanlarda kabus haline gelen spam maillerin kullanıcılara dert olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Rixos Yazılım Yöneticisi Alihan Ünal, son zamanlarda kabus haline gelen spam maillerin kullanıcılara dert olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Ünal, "Son zamanlarda sanal kabus haline gelen spam mailler tecrübesiz ve dikkatsiz kullanıcıların başına büyük işler açabiliyor. Bu tarz zararlı postalardan birini açarsanız, başınıza gelecek en ufak dert sizin kullanıcı adınızla, isteğiniz dışında listenizdeki herkese onlarca mesaj yollanmasına neden oluyor. Ancak bazı spamlar o kadar tehlikeli ki, postayı açtığınız an banka hesabınızın şifresini de hackerlara vermiş oluyorsunuz" dedi.

Ünal, şunları söyledi:

"Bunlardan birisi de Tescrypt.D bir diğer adı ile ransomware enfeksiyonudur. Bu hackerler genellikle spam e-posta ekleri, korsan film, torrents, özgür yazılım ve bozuk web siteleri olarak dağıtmak için gizli yollardan yararlanıyorlar. Kullanıcıların cihazlarındaki dosyaları şifreleyerek para karşılığında tekrar kullanıma açan Ransomware ve CryptoLocker isimli zararlı yazılımlar bağlı oldukları şirketin bilgisayarında Word, Excel ve fotoğraf gibi dosyalarını şifrelemesi kullanıcılar için içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Kötü niyetli kişiler tarafından gönderilen sahte e-postaların ekinde bulunan sahte postalar kandırılan kullanıcılar, E postayı açtıklarında bilgisayarlarına Ransomware veya CryptoLocker adı verilen zararlılar ile fidye yazılımı bulaşıyor. Bahsi geçen saldırı ilk olarak kullanıcıların cihazlarını ve dosyalarını şifreliyor ve kullanıcı doğrudan ekrandaki mesaja yönlendiriliyor. Ya da kullanıcıların ana sistemlerine, serverlarına kötü niyetli hackerlar erişim sağlayarak dosyalarınızı şifreliyor. Ardından para karşılığında şifre çözme yazılımı satın alırlarsa bilgisayarlarının tekrar açılacağı iddia edilerek kullanıcıların para ödemesi hedefleniyor. Bir kullanıcı eğer bilinçsiz ve bu konudan haberi yoksa maalesef ki bu tuzağa düşüp, birkaç saniye içerisinde bilgisayarındaki tüm belgelerin şifrelenip, tuzağa düşmesine sebep olabiliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim