• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Solingen faciasının 21. yılı

Solingen faciasının 21. yılı
Almanya'nın Solingen kentinde 1993’te aşırı sağcıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin 5 mensubu, olayın 21. yılında Taşova'nın Mercimek köyündeki mezarları başında anıldı.

Almanya'nın Solingen kentinde 1993’te aşırı sağcıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin 5 mensubu, olayın 21. yılında Taşova'nın Mercimek köyündeki mezarları başında anıldı.

Mezarlıktaki anmaya, Genç ailesi, yakınları ile Kaymakam Engin Uysal, Garnizon Komutanı Üsteğmen Alper Soner Serin, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Müftüsü Harun Yılmaz ve köy sakinleri katıldı.

"Solingen’de şehit verdiğimiz beş kardeşimizi anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" diyen Kaymakam Uysal, böyle hadiselerin insanların ve milletlerin kaderinde önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Uysal, "Bu bir imtihandır. Bu imtihandan sonra nasıl bir tavır sergileniyor, bu çok önemlidir. Bizim milletimizin kendi iç dünyasındaki olgunluğu hem de Anadolu insanının gönül güzelliği, bu hadiselerin değerlendirmesini yapıyor. Burada barışı ve kardeşliği oluşturmak için davranışları barış üzerine, kardeşlik üzerine olmuş. Bu olaydan sonra ailelerin, yetkililerin, Türk nüfusun sağduyulu yaklaşımları daha büyük sıkıntıların önüne geçmiştir" dedi.

Her toplumda kötülük isteyen, kavga isteyen insanlar olduğunu vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Yine her toplumun içinde ıslah isteyen insanlar var. Bu elim olayda Genç ailesi böyle bir olgunluk göstermemiş olsaydı bu düşmanlık daha çok yayılırdı. Onlar 'bu sıkıntıyı, bu olumsuz durumu yapanlar kanun önünde hesap versin' dediler. Geçmişteki bu olaydan her iki taraf da ders çıkarıp hayırlı adımlar atıp 'geriye düşmanlığı miras bırakmayalım' diyerek tavır almışlar. Bunun için bu insanları takdir ediyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimize tekrardan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

Konuşmanın ardından Müftü Harun Yılmaz, Solingen kentinde 1993 yılında kundaklama sonucu yaşamını yitirenler için dua okudu.

Solingen'de 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin evi kundaklanmış, yangında Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmiş, Genç ailesinin 5 üyesi Taşova'nın Mercimek köyünde toprağa verilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim