• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Rusların bir numaralı tercihi Türkiye

Rusların bir numaralı tercihi Türkiye
Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sektöründe dünyanın ilk beş fuarından biri olan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'nda (MITT) tam anlamıyla gövde gösterisi yapıyor.


Rus turistlerin Türkiye'ye gösterdiği ilginin her yıl daha da artması, Moskova'daki fuarı ve Rusya pazarını önemli kılıyor.

Rakamlara göre; 2013 yılında ülke dışına turizm amacıyla çıkan Rusya vatandaşı sayısı 18 milyon 290 bin. Uzun yıllardır Rusya'nın en popüler turizm destinasyonu unvanı taşıyan Türkiye 2013 yılında da bu konumunu korudu. Türkiye'yi bir önceki yıla göre %18.59 artışla, 4 milyon 263 bin Rus turist ziyaret etti. Antalya Rus turistin ülkemizde tercih ettiği bir numaralı destinasyon.  Antalya'yı ise İstanbul izliyor.

Rus pazarındaki birincilikle yetinmeyen Bakanlık, başarısını katlamak için MITT'e var gücüyle hazırlandı.

Rus turist için cazibe merkezlerinin başında gelen Türkiye, MITT Fuarındaki etkinlikleriyle büyük ilgi topluyor.

MITT'e Bakanlık çatısı altında kamu ve özel sektör işbirliği ile katılan Türkiye, fuarda artık sektör tarafından beğenilen ve benimsenen “Turkey Home” sloganıyla tanıtılıyor. Ülkemiz, Moskova'da 21. kez turizm profesyonellerini ve ziyaretçileri bir araya getiren Fuarda bin 254 metrekarelik stantla yer alıyor.

Etkinliklerin ara vermeden devam ettiği Türk standında horondan Erzurum Barı'na kadar birçok Türk halk oyunu ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatıyor.

Gösterilerin yanı sıra geleneksel el sanatlarından ebru ve kaligrafi ustalarınca tanıtılıyor. Ayrıca ziyaretçilere Türkiye'yi tanıtan hediyelik eşyalar da armağan ediliyor.

22 Mart'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan Fuara, bu yıl 200 ülke ve bölgeden bin 800 katılımcının iştirak etmesi, ayrıca Fuarı yaklaşık 75 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Rusya Federasyonu'nda yapılan en büyük turizm fuarı olan MITT, Rusya'dan turistik amaçlı yurtdışına çıkışlarda 2013 yılında 4 milyon 269 bin 306 kişi ile birinci sırada olan Türkiye'nin turizm olanaklarının tanıtımı ve fuara katılan diğer ülkelerle ikili görüşme yapma fırsatı açısından da önem taşıyor.

Fuara Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Müsteşar Özgür Özaslan ve Bakanlık bürokratları katılıyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim