• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Paris katliamı şüphelileri bir matbaa binasında sıkıştırıldı, ellerinde rehineler var

Paris katliamı şüphelileri bir matbaa binasında sıkıştırıldı, ellerinde rehineler var
Fransız AFP haber ajansı, Paris'in 40 kilometre kuzeydoğusunda polise ateş açtığı bilgisini geçti. AFP'nin haberine göre şüpheliler aracını durdurdukları bir kadını rehin aldı.

Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısının şüphelileri kentin kuzeydoğusunda Dammartin En Goele kasabası yakınlarında bir tabela imalatı yapan b ir binaya sığındı. Saldırganların, tabelacıda bir kadını rehin aldığı belirtildi.

France 24 de tabela imalatı binasındaki 5 çalışanın da rehin alındığı bilgisini geçti ancak resmi kaynaklar iddiaları yalanlayarak, saldırganların bir kişiyi rehin aldığını bildirdi. Zanlılarla polis arasında rehine pazarlığı devam ediyor.

Kouachi kardeşler, telefon konuşmasında, "Teslim olmayacağız" dedi. Fransız Milletvekili Yves Albarello da "Saldırganlar, 'Kahraman gibi ölmek istiyoruz' dedi" diye konuştu.

France 24, polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığını ve bir kişinin öldüğü bilgisini geçti ancak Paris Savcılığı bu iddiayı yalanladı.

'Benzin işletmecisinin ihbarı harekete geçirdi'

Fransa'nın başkenti kuzeydoğusunda soyulan bir benzinliğin işletmecisinden gelen bir ihbar polisi harekete geçirdi. Benzinlik işletmecisi, soygun yapanların, Charlie Hebdo dergisinde 12 kişiyi öldüren kişiler olduğunu söyledi.

'Arabandan çık, ihtiyacımız var' 

Zanlıların, bir kadının kullandığı bir aracı durdurarak çaldıkları öğrenildi. Çalınan aracın sahibi kadın, şüphelilerin maskesiz olduğunu söyleyerek saldırganları teşhis ettiğini söyledi.

Arabası çalınan kadın şunları söyledi:

Adamın makinalı tüfeği vardı. Daha sonra bunun kalaşnikof olduğunu fark ettim. Camım açıktı ve bana, "Arabandan çık, arabana ihtiyacımız var" dediler. Araçtan indim. Tam o anda ikinci bir kişi geldi ve sürücü koltuğunun yanındaki koltuğa oturdu. Ucunda el bombasına benzer bir şey olan bir silahı vardı.

'Heyecanlı değillerdi, terlemiyordu'

Çok sakin, kararlı, profesyonel ve temkinlilerdi. Gerçek komandolar. Seslerini yükseltmediler, kaçmadılar, heyecanlı değillerdi. Terlemiyorlardı. Hiç böyle bir şey olmadı. Arabayı aldıktan sonra bana, "Eğer medya size bir şey sorarsa, onlara Yemen El Kaidesi'nden olduğumuzu söylersiniz" dediler.

'Rehine pazarlığı yapılıyor'

Polis ile şüpheliler arasında otobanda yaşanan kovalamaca bir Dammartin En Goele kasabasında son buldu. Saldırganlar, kasabadaki en yakın yerleşim birimine 400-500 metre mesafedeki bir tabela imalatı binasına sığındı. Polis kaynakları, bir kişinin rehin alındığını söyledi. Le Figaro, polis ile saldırganlar arasında rehine pazarlığı yapıldığı bilgisini geçti.

'Binaya girerken kendilerini polis olarak tanıttılar'

Binadan çıktığı sırada saldırganlarla karşılaşan bir görgü tanığı, “Ziyaret için o binadaydım. Bana kendilerini polis olarak tanıtıp elimi sıktılar. Burayı boşaltmak lazım, sivillerin ölmesini istemiyoruz dediler” diye konuştu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, "Operasyon devam ediyor. Durdurmayı amaçladığımız saldırganlar menzilimizde" dedi.

'Teslim olmayacağız'

Zanlılarla polis arasında rehine pazarlığı devam ediyor. Kouachi kardeşler, telefon konuşmasında, "Teslim olmayacağız" dedi. Fransız Milletvekili Yves Albarello da "Saldırganlar, 'Kahraman gibi ölmek istiyoruz' dedi" diye konuştu.

'Şüpheliler Cezayir asıllı Fransa vatandaşı'

Paris'te Charlie Hebdo dergisine önceki gün baskın düzenleyen saldırganlar 12 kişiyi öldürmüştü.

Katliamın şüphelileri, Cezayir kökenli 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi kardeşler.

Yemen'de El Kaide eğitimi

Cherif Kouachi'nin El Kaide örgütüne destek vermekten Fransa’da hapis cezasına çarptırıldığı abisi Said Kouachi ile Yemen’de El Kaide terör kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Avrupa basınında çıkan haberlerde saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşlerin Amerikan istihbaratı tarafından El Kaide teröristi olduğu ve teröristlerin saldırıyı önceden planladıklarını saldırganların üzerinde el bombası ve silahlı olduğu duyuruldu.

Bir kişi teslim olmuştu

8 Temmuz 1996 doğumlu Hamyd Mourad dün Fransız polisine teslim olmuş, katliamın yaşandığı saatlerde okulda olduğunu söylemişti.

Fransız polisi, Mourad'ın saldırıda bulunan isimler arasında olmadığını ancak, katliamla ilgisi bulunduğunu söylemişti.

Charlie Hebdo katliamıyla ilgili şu ana kadar 7 kişi gözaltına alındı.

Devamı geliyor...

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim