• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Pakistan Başbakanı Abbasi: Bu zirve bizim için çok güzel bir fırsat

Pakistan Başbakanı Abbasi: Bu zirve bizim için çok güzel bir fırsat
Pakistan Başbakanı Abbasi, D-8 zirvesinde karşılıklı menfaate dayalı iş birliğini vurgulayacaklarını belirterek, "Bu zirve bizim için çok güzel bir fırsat." dedi.

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'ndeki konuşmasında, güzel ve tarihi İstanbul kentinde bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Konukseverlik ve karşılama nedeniyle duygulandıklarını dile getiren Abbasi, Türkiye'ye organizasyon nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Abbasi, D-8'in ekonomik iş birliğini daha da artırarak devam edeceğini aktararak, "D-8 aynı zamanda proje uygulama devresine de girdi. Kalkınma, ilerleme ve halklarımızın refahı için çalışmamız gerekiyor. Uluslararası düzeyde daha güçlü bir ses çıkarmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu zirve için seçtiği ekip gerçekten çok maharetli bir şekilde çalışıyor. Sürdürülebilir kalkınma ve insan odaklı kalkınmayı genel tema olarak seçtik." diye konuştu.

Bu yıl 70. bağımsızlık yılını kutlayan Pakistan'ın son 10 yılda pek çok zorluk yaşadığını, terörizmin bölgede yarattığı tehditkar ortamla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan Abbasi, Pakistan'ın kararlı şekilde hareket edip dalgayı tersine çevirmeyi başardığını, güvenlik ortamının iyileşmesinin, ekonominin de iyileşmesini beraberinde getirdiğini söyledi.

Abbasi, Pakistan ekonomisinin son 4 yılda ciddi ilerleme kaydettiğini, iletişim ve enerji altyapısını iyileştirmeye yöneldiğini, bölgesel bağlantıları güçlendirdiğini belirterek, Çin-Pakistan ekonomi koridorunun da yakalanan büyüme trendini sürdüreceğini dile getirdi.

D-8 üyesi ülkelerle çeşitli ortaklıklar yaptıklarına değinen Abbasi, karayolu, demiryolu, deniz ve hava yolu bağlantılarıyla, bağların güçlendirildiğini vurguladı.

Abbasi, "D-8'in 20. yılını kutladığımız bu yıl, hedeflerimizi ve vizyonumuzu gerçekleştirmeye verdiğimiz taahüdü bir kez daha pekiştirmeliyiz. D-8 çok geniş kaynaklara sahip bir bölge, ancak ortak kaynaklarımızı optimize etmek için daha fazla işbirliği yapmamız gerekiyor. Bunu her düzeyde, her alanda yapmamız lazım. Ancak ve ancak o zaman sinerji oluşturabilir ve bu sayede güvenli ve sürdürülebilir bir refah düzeyi sağlayabiliriz."

Dönem başkanlığı Türkiye'ye devredildi

Pakistan Başbakanı Abbasi, D-8'in başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten şeref duyduğunu ifade ederek, Erdoğan'a, "Sizi, başkanlığınızdan dolayı kutluyorum. Eminim burada gösterdiğiniz zeka, dinamizm ve bilgeliğiniz sayesinde D-8'e yeni bir dinamizm katacaksınız. Pakistan halkı ve hükümeti adına size tam desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Pakistan'da her zaman son derece istekli bir dost ve ortak bulacaksınız." şeklinde hitap etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim