• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özdemir: PYD'yi sert şekilde kınamak lazım ama yangına körükle gidilmemeli

Özdemir: PYD'yi sert şekilde kınamak lazım ama yangına körükle gidilmemeli
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Rusya ve Esed rejimi ile paslaşarak bölgede kendisinden olmayan gruplara baskı uygulamasının asla kabul edilemeyeceğini...

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Rusya ve Esed rejimi ile paslaşarak bölgede kendisinden olmayan gruplara baskı uygulamasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

PYD'nin en sert şekilde kınanması gerektiğini ifade eden Özdemir; Rusya ve İran ile Türkiye ya da Suudi Arabistan'ın bölgeye müdahale etmesinin "yangına körükle gitmek" anlamına geleceğini belirtti.

Cem Özdemir, Suriye konusunda en kısa zamanda Cenevre'de bir araya gelinip ateşkes üzerinde anlaşma sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin başlatılması gerektiğini ifade etti. Özdemir, "Aksi takdirde bizi 30 senelik bir savaş bekliyor. Bu insanlık dramını durdurmak mecburiyetindeyiz." uyarısını yaptı.

Batı'nın Suriye'de bir boşluk bıraktığını ve bunun Rusya tarafından doldurulduğunu belirten Özdemir, "Keşke Batı savaşın başında Esad'ı durdursaydı. Sivil reform sürecine zorlasıydı bu sürece gelmezdik." ifadesini kullandı.

PUTİN DÜNYAYA "DOSTUMUZU KORURUZ" MESAJI VERİYOR

Suriye konusunda artık bu saatten sonra Batı müdahalesinin zorlaştığını dile getiren Özdemir, "Suriye'de Rusya var. Putin Esad'ı koruyor. Batı'nın tek çaresi bir masa etrafındaki müzakereler." dedi.

Suriye'deki insanların hiç kimsenin umurunda olmamasını eleştiren Özdemir, "Suriye'deki halkı düşünüyorsak ve Suriye'nin geleceğini istiyorsak Suriye'ye kendini yeninden yapılandırma fırsatı ve imkânı sağlamamız lazım. Aksi takdirde Suriye halkını problemleri ile yalnız bırakmış oluruz." diye konuştu.

Özdemir, Putin'in Suriye ve Esed'e karşı sergilediği tutumun Batı'ya "Biz arkadaşımızı, dostumuzu, diktatör Esad'ı koruyoruz" mesajı vermek amacı güttüğünü de sözlerine ekledi.

Özdemir: PYD'yi sert şekilde kınamak lazım ama yangına körükle gidilmemeli

Özdemir: PYD'yi sert şekilde kınamak lazım ama yangına körükle gidilmemeli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim