• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

ÖSO yeniden yapılandırıldı

ÖSO yeniden yapılandırıldı
Suriye Geçici Hükümetinin Savunma Bakanı Mustafa, "Geçen haftalarda Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı ÖSO'yu yeniden yapılandırarak güçlendirdi" dedi.

Suriye Geçici Hükümetinin Savunma Bakanı Esad Mustafa, geçen haftalarda Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) yeniden yapılandırarak güçlendirdiğini, ÖSO altyapısının tamamlandığını ve çeşitli kentlerde askeri meclislerin kurulduğunu söyledi.

Mustafa, Gaziantep'te bir otelde, ÖSO Genelkurmay Başkanı Abdulilah el-Beşir'in de katıldığı basın toplantısında, Suriye'deki olayların üçüncü yılının sonunda ülkedeki devrimcilerin "zalimler" karşısında dik durduğunu belirtti.

Bugüne kadar gelmelerinde kadın ve çocukların da pay sahibi olduğunu ifade eden Mustafa, "Ülkeyi rejim güçlerinin elinden kurtarmaya çalıştılar. Suriye halkı bunu sadece özgürlükleri için yaptı. Halk artık eşitlik, insan hakları ve özgürlük istiyor, ülkede tüm etnik yapıların bir arada yaşamasını istiyor. Biz Dera'daki çocukların yazdığı gibi bu rejimin düşmesini istiyoruz" dedi.

 Halep, Kalemun bölgesi, Muruk, Dera ve ülkenin doğu kesimlerinde rejim güçleriyle ÖSO arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını anlatan Mustafa, şöyle devam etti:

"Kahramanlarımız, rejim güçleriyle ona yardım eden Hizbullah ve Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı iman ve sabırla savaşıyorlar. Bunlara karşı zaferimiz yakındır. Geçen haftalarda Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı ÖSO'yu yeniden yapılandırarak güçlendirdi. ÖSO altyapısı tamamlandı, çeşitli kentlerde askeri meclisler kuruldu. Şimdi birçok kentte düzenli birlikler var. Bu birlikler sahadaki mücadelelere göre cevap verecek. Bu birliklerin altyapısı başarıyla tamamlanmıştır. Bu birliklerin başında ÖSO Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Seyid Muhmmed Haluf bulunuyor. ÖSO Genelkurmay Başkanı Abdulilah el-Beşir'in yardımcılığına da Heysem Ufeysi getirildi."

ÖSO bünyesinde yeni birçok birimin kurulduğunu, bu birimlere de yeni atamaların yapıldığını dile getiren Mustafa, tüm kentlerde askeri heyetlerin oluşacağını ve kentlerin tamamında muhalif operasyonel güçlerin bulunacağını kaydetti.

Mustafa, "Dışarıdan gelecek silahların operasyon bölgelerine iletilmesini sağlamak, silahlı muhaliflere lojistik destek vermek ve mali destek için de çalışacağız. Operasyonel güçlerimiz sahadaki birliklerden kuruldu, bu birlikler sahada rejim güçlerine, Hizbullah'a ve IŞİD'e karşı koyacaktır. Tüm bu yapılanmaları Suriye Geçici Hükümeti'nin Savunma Bakanlığı bünyesinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim