• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrenciler Başarılı Girişimcilerle Buluştu

Öğrenciler Başarılı Girişimcilerle Buluştu
Başarılı girişimcilerle öğrencilerin buluştuğu Girişimcilik Zirvesi'nde popüler uygulamalar konuşuldu.

Başarılı girişimcilerle öğrencilerin buluştuğu Girişimcilik Zirvesi'nde popüler uygulamalar konuşuldu. Girişimcilik hakkında klişeleri sorgulayan girişimciler, gençlere tavsiyelerde bulundu.

10 oturumda 10 başarılı oluşumun yer aldığı "Girişimciler Buluşuyor" zirvesi, Haliç Üniversitesi'nde 15-16 Aralık tarihlerinde yapılıyor.

Zirvenin ilk gününde popüler uygulama geliştiren başarılı isimler gençlere girişimcilik deneyimlerini aktardı. "Girişimciler Buluşuyor" açılış konuşmasını yapan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin, Anadolu topraklarında girişimciliğin geçmişten günümüze hikâyesini anlattı. Çetin, Fatih Sultan Mehmet'in girişim öykülerinde en temel niteliklerini aktarırken modern zamanlarda yöntemlerin ve araçların çeşitlenmesiyle gelen yenilikleri de aktardı.

TEORİDEN ÖTE UYGULAMADA GİRİŞİMCİLİK

Haliç Üniversitesi'nde organizasyonu yapan Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü Başkanı Duygu Koçyiğit, kulübün "Girişimciler Buluşuyor" ve "Pazarlama Dâhileri" olmak üzere yılda iki kez zirve düzenlediğini söyledi. Öğrencilerin iş dünyasından isimlerle buluşmasının önemine değinen Koçyiğit, "Girişimciler Buluşuyor" zirvesindeki hedefimiz aramızdaki öğrencilerin konuklarımızdan aldıklarını hayatlarına katabilmeleri… Okuldaki teorilerin ötesinde, iş dünyasında gerek avantajları gerek dezavantajları görerek hayatlarına devam etmelerini sağlamak…" dedi.

Bitaksi'nin kurucu ortağı Turancan Salur, akıllı telefondan taksi çağırma uygulaması Bitaksi'yi anlattı:

"En önemli avantajı tanımsız bir ilişkiyi tanımlı hale getirmesi… Taksiye binen yolcu bir eşyasını unutursa ya da memnuniyetini/memnuniyetsizliğini bildirmek isterse iletişime geçeceği birisi yok, biz bunu sağlıyoruz. Denetimi sağlayarak daha kaliteli, daha güvenli hizmet sağlamak istiyoruz". Kuruluş hikâyesini paylaşan Salur, "Bitaksi'nin fikrini geliştiren ve şimdi şirketin CEO'su Nazım Salur, akıllı telefon aldığında bu uygulamayı hayata geçirmek istemişti ancak doğru piyasa koşullarının oluşmasını bekledi. İlk dönemler akıllı telefonun penetrasyonu düşük olduğu için bu işi yapmak mümkün değildi" dedi.

Girişimcilik fikri olan gençlere tavsiyede bulunan Salur, "Güzel fikir yeterli değildir, iyi bir ekip lazım, çok çalışmak lazım. Fikirden ziyade nasıl hayata geçirildiği önem arz ediyor, küçük detaylara da dikkat etmek gerekiyor. İyi planlama için önce potansiyel müşterilerle irtibat kurmak lazım. İhtiyaçları, eksikleri, önerileri neler, onları dinlemek lazım. Uygulama geliştirilirken ve ortaya çıktıktan sonra bu ilişkinin daha yüksek bir düzeyde ilerlemesi gerekiyor. Bunun dışında beklenmedik birçok sorun çıkabiliyor, bu da işin bir parçası, onlara da etkili çözüm bulmak gerekiyor" diye konuştu.

Girişimciliğin kendine katkısından söz eden Salur, "Girişimde ilk başta çok küçük bir ekip olduğumuz için iş seçmek diye bir şey yoktu. Herkesin her işi yapması gerekti.

Girişimcilikte insanın aslında çekindiği işleri de yapması gerekiyor, insan bunu başta sevmese bile çok farklı özellikler kazanıyor ve kendisini geliştiriyor. Kendini geliştirmek isteyen ve heyecan duymak isteyen insanlar için girişimciliği tavsiye ederim" dedi.

İkinci oturumda konuşan çeviri uygulaması olan Dragoman'den Ümit Özaydın da girişimcilik hakkında söylenen klişeleri öğrencilerle tartıştı, oturumda başarılı olmak için neler yapılabileceği konuşuldu. İstanbul merkezli diğer popüler bir uygulama olan Scorp'tan Batı Uğrasız da girişimcilik ipuçlarını anlattı. Zirve, bugün de devam ediyor.

Öğrenciler Başarılı Girişimcilerle Buluştu

Öğrenciler Başarılı Girişimcilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim